Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
452,44 Ft
Bitcoin
63,097 $

Folytatódik a tömeges létszámleépítés a Disney-nél: 7000 alkalmazottat bocsátanak el

A Disney közlése szerint „takarékossági és átcsoportosítási céllal” csökkenti a dolgozók létszámát.

Fotó: Unsplash/Seif Ak
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Tech Times jelentése szerint a Disney folytatja a létszámleépítést, és nyárig 7000 alkalmazottat bocsáthatnak el. Az elbocsátások első körére márciusban kerül sor, a vállalat közlése szerint pedig azért volt szükség a drasztikus lépésre, mert csak így tudják teljesíteni takarékossági és átcsoportosítási céljaikat.

Ez a szám a munkaerő igen jelentős része, ám nem ez volt az egyetlen rossz hír a vezetőség részéről. Bob Iger vezérigazgató jelentette be a tömeges elbocsátást, melynek első köre már el is kezdődött, és úgy tudni, hogy a Disney már ki is küldte az értesítőket az érintetteknek. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Csak márciusban számos nagy techvállalat jelentett be tömeges elbocsátásokat, állítva, hogy ezek a létszámleépítések a teljes munkaerő csak egy kis százalékát teszik ki.

A Meta is átszervezésre hivatkozva rúgja ki alkalmazottjait, s bár állítják, hogy a veszteség nem jelentős, mégis akár 10 ezer ember találhatja magát állás nélkül egyik napról a másikra.

Az egyik leghírhedtebb az összes közül azonban még mindig a Twitter: Elon Musk ugyanis tömeges elbocsátásokat jelentett be, ahogy felvásárolta a platformot. A PayPal vezérigazgatója pedig a tömeges elbocsátások kapcsán állította, hogy „ez azért van, mert ezek a cégek a világjárvány idején hamis munkát adtak nekik, és túl sok embert vettek fel”.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.