Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Rég nem látott fordulópont jön az üzemanyagárakban

Az elmúlt hónapokban látszólag megrendíthetetlennek tűnt a gázolaj árának uralma.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Most azonban megfordult a trend, és a heti árváltozást nézve némileg meglepő módon tapasztalható, hogy a benzin drágább lesz, mint a gázolaj – erre utoljára tavaly nyáron volt példa, legalábbis ami az árstopon kívül eső kereskedelmet jellemezte.

Jelentős különbség ugyanakkor nem lesz a két üzemanyagfajta között, hiszen szerdától a mostani azonos, 606 forintos árak 612 – 603 forintra módosulnak – ezúttal már a benzin „javára”. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Még mindig nyugtalan a piac, ezáltal az árak is

Ez egyben azt is jelenti, hogy mindössze néhány hónap leforgása alatt több mint 150 forintos „árhátrányt” dolgozott le a benzin, derül ki a portfolio.hu grafikonjából, ami azt is jól jelzi, hogy mennyire kiszámíthatatlanná váltak a korábban sokkal enyhébben kilengő mutatók.

Habár a mostani jó hír a dízelmotoros autók tulajdonosainak, és főleg a szállítmányozásnak, annak sem ők, sem pedig a benzinesek nem örülhetnek, hogy egyelőre még nem sikerült áttörni a 600 forintos lélektani határt – legalábbis az országos árakat nézve.

Az árak alakulását számos tényező befolyásolhatja, erről Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára is beszámolt, korábbi cikkünk itt olvasható a témáról.