Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

Izrael miniszterelnöke kirúgta a védelmi miniszterét

Benjámín Netanjáhú, Izrael miniszterelnöke úgy döntött, megválik a védelmi miniszterétől, miután bírálta az igazságszolgáltatás tervezett átalakítását.

Fotó: Füstgránáttal tüntetnek a jogrend átalakítása ellen tiltakozó emberek Tel-Avivban 2023. március 25-én. Az izraeli jogrendszer átalakításának első törvényét a 120 tagú képviselőházban 61 honatya, az alaptörvény elfogadásához szükséges minimális többség támogatta. A törvény célja, hogy megvédje a hivatali felfüggesztéstől a miniszterelnököt. MTI/EPA/Abir Szultan
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Benjámín Netanjáhú végül kirúgta Izrael védelmi miniszterét, egy nappal azután, hogy kritikusan nyilatkozott a kormány által tervezett változtatásokról az igazságszolgáltatás területén, ami nagy felháborodást keltett az országban.

Yoav Gallant az átalakítás leállítására szólította fel a kormányt, majd az a döntés született, hogy át kell adnia a helyét. A hadsereg volt tábornokáról beszélünk, aki Netanjáhú pártjának egyik vezető tagja. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) tartalékosai egyre nagyobb számban sztrájkolnak, miután nem értenek egyet a tervekkel. A tüntetések száma hétről hétre nőtt, és szombat este az eddigi legnagyobb számú tömeg jelent meg az utcákon.

A következő hétre újabb tömeges megmozdulásokat terveznek, míg Gallant egy nappal korábban azt mondta, hangosan és nyilvánosan kijelenti, Izrael biztonsága, fiaik és lányaik érdekében le kell állítani a jogalkotási folyamatot – írja a Sky News.

Egyelőre nem tudni, ki veszi át a védelmi miniszter helyét, a miniszterelnök további részleteket nem közölt. Nagy kérdés, hogy mindez milyen hatással lesz a tömegekre, akik egyre dühösebbek a helyzetre.

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.