Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Hacker fenyegette meg a Ferrarit, váltságdíjat követel érzékeny adatokért cserébe

Egy egyelőre ismeretlen hacker feltörte a Ferrari rendszereit, most pedig váltságdíjat követel bizonyos ügyfélkapcsolati adatokért cserébe.

Fotó: Unsplash/Joshua Koblin
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Cybernews jelentése szerint egy hacker feltörte a Ferrari rendszereit, most pedig váltságdíjat követel az érzékeny ügyfélkapcsolati adatokért cserébe. Azóta a Ferrari is reagált az incidensre és kijelentette, nem tesz eleget a követelésnek, és nem fog váltságdíjat fizetni.

A luxusautó-gyártó hivatalos honlapján tett közzé egy nyilatkozatot az incidensről, melyben azt írták: Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„A Ferrari N.V. jelenti, hogy a Ferrari S.p.A.-t, a százszázalékos tulajdonában lévő olasz leányvállalatát egy fenyegető szereplő nemrég megkereste egy bizonyos ügyfélkapcsolati adatokat érintő váltságdíj-követeléssel.”

A Ferrari leszögezte, nem tesz eleget a követelésnek és nem fogja kifizetni a hacker által követelt váltságdíjat, ezt pedig azzal indokolták, hogy nem fognak bűncselekményeket finanszírozni, ezzel lehetővé téve a többi hacker számára, hogy folytassák tevékenységüket.

A Ferrari ezért úgy határozott, inkább tájékoztatják ügyfeleiket az incidensről. Kissé riasztó a helyzet, mivel úgy tűnik, hogy a Ferrari nem észlelte a kibertámadást, csak akkor értesült az incidensről, amikor a hacker felvette a kapcsolatot a vállalattal.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.