Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
67,063 $

A brazilok fele elégedett Bolsonaro járványkezelésével

Egy új közvélemény-kutatás eredményei szerint a brazilok fele úgy gondolja, Jair Bolsonaro brazil elnöknek semmi felelőssége nincs abban, hogy Brazília vált a világ második legtöbb fertőzöttjét és halálos áldozatát számláló országává.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy új közvélemény-kutatás eredményei szerint a brazilok fele úgy gondolja, Jair Bolsonaro brazil elnöknek semmi felelőssége nincs abban, hogy Brazília vált a világ második legtöbb fertőzöttjét és halálos áldozatát számláló országává.

A Folha de Sao Paulo nevű újságban publikált közvélemény-kutatás eredményei szerint az emberek 47%-a nem gondolja úgy, hogy Bolsonarónak bármilyen jellegű felelőssége lenne abban, hogy az országban a koronavírus halálos áldozatainak száma már meghaladta a 100 ezret, míg 11 százaléka gondolja úgy, hogy ez bizony az elnök hibája. Soron kívül Magyar Péter üzent: Bárhogy is döntötök, én elfogadom

Mint ismeretes, Brazília az Egyesült Államok mögött a világ második legsúlyosabb járványkitörésével néz szembe, és az arra Jair Bolsonaro elnök által adott választ meglehetősen széleskörűen kritizálták a releváns egészségügyi szakértők, a regionális politikusok, valamint a nemzetközi sajtó és más vezetők.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/tovabbra-sem-csillapodik-a-koronavirus-jarvany-braziliaban/

Nehéz lenne felsorolni Bolsonaro érdekes hozzáállásának minden kivetülését, de többek között az egyik legelkötelezettebb hívőjévé vált a tudományos bizonyítékok által nem alátámasztott hidroxiklorokin nevű malária elleni gyógyszer használatának a COVID-19 ellen, valamint leváltotta az egészségügyi miniszterét is, aki ellentmondott neki.

Ezen felül olyan kijelentései is voltak, hogy „valamiben így is, úgy is meg kell halni”, a koronavírus „csak egy kis influenza”, többször hangsúlyozta a gazdaság elsőbbségét, valamint volt alkalom, hogy arra kérte a brazilok, szegüljenek szembe a helyi vesztegzáraknak, mert a regionális politikusok azt csak azért hozták, hogy megdöntsék a központi kormányt.

Bolsonaro, illetve a felesége is egyébként megfertőződött júliusban, a feleségének nagymamája ezen a héten el is hunyt a betegség szövődményeiben. Újabban Bolsonaro negyedik fia, a 22 éves Jair Renan is pozitív koronavírus-tesztet produkált. Az édesanyja megerősítette, a fiú jól van és már „szedi a hidroxiklorokint, ezért rövidesen meggyógyul”.

Érdekes, de Bolsonaro és elnöksége népszerűsége megemelkedett az elmúlt néhány hét során, elsősorban a sürgősségi állami segélyeknek, amelyeket a szegényebb munkásoknak osztogattak ki. A júniusban mért 32 százalékos támogatása megnőtt a populista vezetőnek, jelenleg az emberek 37 százaléka nevezte jónak vagy nagyszerűnek a kormányzását.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-vakcina-erdekeben-mesterseges-virustorzset-allitanak-elo-tudosok/

Évente több millió szívbeteg halálához járul hozzá a környezetszennyezés

Hatalmas egészségügyi fenyegetést jelent, más egyéb környezeti tényezőkkel együtt.