Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,64 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,038 $

Hajtóvadászat Indiában: több mint 100 embert tartóztattak le

A hatóságok már harmadik napja folytatják a hajtóvadászatot Indiában egy keményvonalas szikh prédikátor után: a hatóságok több mint 100 támogatóját tartóztatták le.

Fotó: MTI/EPA/STR
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint a 30 éves Amritpal Singh az elmúlt hónapokban vált ismertté, amikor Khalisztán, egy külön szikh állam létrehozását követelte. A keményvonalas szikh prédikátor ellen immáron harmadik napja folyik a hajtóvadászat, a hatóságok pedig több mint 100 támogatóját tartóztatták le.

A helyi hatóságok szó szerint mindent bevetnek az elfogásért: egész Pandzsáb államban lekapcsolták a mobilinternetet. A 30 éves férfi az elmúlt hónapokban vált ismertté, miután azt követelte, hogy hozzanak létre egy külön szikh államot, Khalisztán néven. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A prédikátor igyekezett a lehető legtöbb embert maga mellé állítani az ügyben és a 30 milliós lakosú nyugati állam vidéki területein rendszeresen gyűléseket szervezett. A múlt hónapban azonban támogatói kardokkal, késekkel, és pisztolyokkal felfegyverkezve rohamoztak meg egy rendőrőrsöt, miután a férfi egyik segítőjét letartóztatták testi sértés és emberrablási kísérlet miatt.

A pandzsábi rendőrség vasárnap késő este közölte, hogy „több megelőző letartóztatást hajtott végre” olyan személyek ellen, akik „megpróbálták megzavarni a pandzsábi közrendet”, hozzátéve, hogy a letartóztatott személyek között volt a férfi nagybátyja és sofőrje is.

A hétfői beszámolók szerint 34 letartóztatásra került sor, ezzel pedig összesen 112 embert tartóztattak le, akikről úgy vélik, hogy Singh támogatói. Hétfőn Pandzsáb-szerte jelentős rendőri jelenlétről számoltak be, főként a vidéki területeken, a prédikátor szülőfaluja környékén.