Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Xavi: a korrupciós botrány nem fogja „destabilizálni” a Barcát a Clasicón

Xavi Hernández határozottan jelentette ki, a játékvezetői korrupciós botrány nem árnyékolja be a csapat teljesítményét a Clasicón.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro García
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ESPN jelentése szerint a Barca edzője kijelentette, a játékvezetői korrupciós botrány nem fogja befolyásolni a klubot, mely a vasárnapi Real Madrid elleni mérkőzésre készül. A Barca 12 pontot szerezhet a győzelemmel, ezzel pedig egészen a LaLiga élére kerülhet a tabellán.

Ezt megelőzően azonban a játékvezetői bizottság volt alelnökének kifizetett 7 millió euró volt a központi téma. Egy spanyol bíróság a héten közölte, hogy vizsgálatot indít a Barca elleni korrupciós vádak miatt, miután nyilvánosságra került, hogy fizettek Jose Maria Enriquez Negreira volt játékvezetőnek. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Xavi pedig jelezte, hogy támogatja Laportát az ügyben és nem hagyja, hogy mindez elterelje a csapat figyelmét arról, hogy 2019 óta először győzedelmeskedjenek a LaLigában. Szombati sajtótájékoztatóján az edző hangsúlyozta:

„Ez nem fog destabilizálni minket. Stabilabbak vagyunk, mint valaha… teljes mértékben arra összpontosítunk, hogy vasárnap nyerjünk… nem gondolunk semmi másra.”

Xavit azonban ismét elővették csapata közelmúltbeli teljesítménye miatt, miután a Copa del Rey elődöntőjének első mérkőzésén bár 1-0-ra legyőzték a Madridot, a számok alapján a Barca kevesebb mint 40 százalékos labdabirtoklást eszközölt azon a mérkőzésen.

Xavi rámutatott, bár ez az eredmény nem annyira komoly, mégis a Barca győzedelmeskedett, kiemelve, hogy egy olyan ellenfél ellen, mint amilyen a Madrid is, véleménye szerint kifejezetten „fantasztikus eredmény”. A Barca a Madrid elleni négy találkozójából hármat megnyert, mióta Xavi átvette az irányítást, csak a tavaly októberi, Bernabeuban rendezett bajnoki mérkőzést veszítette el.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.

Vasárnap délután ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban

Miután az elmúlt időszakban Szoboszlai Dominik nem egyszer a kispadról állt be, nem lehet tudni, hogy Klopp a nagy rangadó idején milyen formában számít rá.