Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,79 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
458,24 Ft
Bitcoin
63,023 $

Már saját társkeresőn ismerkedhetnek az összeesküvés-elméletek hívei

A regisztrálóknak fel kell sorolniuk, hogy mely összeesküvés-elméleteket tartják valósnak, illetve arról is nyilatkozniuk kell, hogy honnan szerzik információikat az aktuális eseményekről.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A múlt hónapban SchwurbelTreff néven indult el Németországban az a társkereső oldal, amely kifejezetten az összeesküvés-elméletek hívei számára készült, ám már most népszerű, hiszen három hét alatt 1500 felhasználó regisztrált az oldalon.

De a hagyományos társkeresőkkel ellentétben itt nem a szokásos, magasságra, hobbikra és kedvenc filmekre vonatkozó kérdésekkel találkozhatunk, ugyanis az oldal felhasználóitól azt kérik, hogy sorolják fel, mely összeesküvés-elméleteket tartják valósnak (pl. oltásellenesség, QAnon, stb). Soron kívül Napos, csapadékmentes kedd vár ránk

Ezt követően arról is nyilatkozniuk kell, hogy honnan szerzik információikat az aktuális eseményekről, illetve fel kell vázolniuk azt is, hogyan fog megváltozni a világ az elkövetkező 20 évben – számolt be a VICE.

Az Index szerint az oldalt Michael Bründel, a németországi összeesküvés-elméletek egyik kiemelkedő alakja indította el, aki a koronavírus-járvány miatti lezárások elleni tiltakozásaival lett híres az országban.

A magát „Jövő kapitánynak” nevező férfi alapvetően összeegyeztethetetlennek tartja az összeesküvés-elméleteket és a mainstream gondolkodást, kiemelve, hogy épp ezért van szükség a speciális társkereső weboldalakra, emellett abban bízik, hogy a későbbiekben nemzetközileg is elterjed a SchwurbelTreff.