Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,096 $

Elfogták a kamaszfiút, aki bombafenyegetéseket küldött több zalaegerszegi iskolának

Egy hónap alatt háromszor is bombariadó volt egy 15 éves fiú miatt a város több iskolájában is.

Zalaegerszeg, 2023. február 7. Rendõrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium elõtt 2023. február 7-én. Ezen a napon Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendõrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bûntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetõvel szemben indított nyomozást. MTI/Katona Tibor
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Először február 7-én, a reggeli órákban érkezett hét oktatási intézmény e-mail fiókjába fenyegető levél, miszerint az iskolákban bomba van. Az épületeket a hatóságok azonnal kiürítették, ám robbanószerkezetnek nem akadtak nyomára.

A következő egy hónap során még kétszer ismételte meg ugyanezt az elkövető, a tűzszerészek bombakereső kutyák segítségével mindegyik alkalommal átvizsgálták az iskolákat, bomba nem volt, ám a hatóságok hosszú ideig nem akadtak a fenyegetőző nyomára.

Végül a police.hu kedd délután adott hírt arról, hogy elfogták az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját, aki kihallgatásán elismerte, hogy ő küldte a fenyegéseket tartalmazó e-maileket.

Habár a fiú szabadlábon védekezhet, a rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, „közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt”. Az még nem derült ki, hogy a fiatalkorú milyen büntetésre számíthat, azonban a hatóságok felhívták rá a figyelmet, hogy milyen büntetési tételt kockáztat az, aki bombafenyegetéssel szórakozik:

Mint írták: „Azok a bejelentők, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, híresztelnek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár öt évi szabadságvesztésre is számíthatnak.”

Videón Szoboszlaiék újabb pontvesztése az angol bajnokságból

Nem futnak jó szériát Szoboszlai Dominikáék, ráadásul a magyar válogatott sztárja visszakerült a kispadra, és csak alig pár percet kapott.