Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,71 Ft
Euró
389,58 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
61,829 $

Mexikói elnök: Mexikó biztonságosabb, mint az Egyesült Államok

A mexikói elnök a lehető legrosszabb időpontban ejtett el egy olyan megjegyzést, miszerint Mexikó sokkal biztonságosabb, mint az Egyesült Államok.

Fotó: MTI/EPA-EFE/José Mendez
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNA jelentése szerint Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök hétfőn kijelentette, országa biztonságosabb, mint az Egyesült Államok – tette e kijelentést úgy, hogy a hónap elején elraboltak négy amerikai állampolgárt Mexikóban, akik közül ketten életüket vesztették.

Az elnök egy sajtótájékoztatón jelentette ki: Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

„Mexikó biztonságosabb, mint az Egyesült Államok. Nincs probléma a biztonságos utazással Mexikóban.”

Lopez Obrador szerint az amerikai turisták és az Egyesült Államokban élő mexikóiak „jól tájékozottak az ország biztonságáról”, ezzel utalva a Mexikóban tartózkodó amerikaiak számának közelmúltbeli növekedésére.

Érvelése szerint a mexikói bűnözéssel kapcsolatos kritikák valójában „a konzervatív amerikai politikusok Mexikó-ellenes kampányának részei”, akik meg akarják akadályozni az ország fejlődését.

Egy gyors kereséssel azonban az elnök kijelentése egy pillanat alatt megcáfolható: a Világbank által közzétett adatok szerint a gyilkosságok száma Mexikóban 2020-ban mintegy négyszer magasabb volt, mint az Egyesült Államokban.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Óriási nyomás helyezheti az Újpestet a Kisvárda szombaton

Ha a Kisvárda nyer a Puskás Akadémia ellen vagy legalább döntetlent szerez, miközben az Újpest megint kikap, azzal minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerülnének a fővárosiak.