18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
452,43 Ft
Bitcoin
63,790 $

Ez történt a tárgyaláson, amikor szót kért a gyermekgyilkos magyar anya

A nő korábbi férje ennek kapcsán azt mondta, „Katalin mindig is ügyesen színészkedett, de bízom benne, hogy elítélik”.

Fotó: Unsplash
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Újabb tárgyalást tartottak az olaszországi gyermekgyilkosság ügyében, amelyre a perugiai bíróságon került sor, s itt a vádlott, Bradács Katalin szót kért, ám jóformán csak összevissza beszélt, amely által a jelenlévők azt érezték, hogy meglehetősen túljátssza az önmagának kitalált szerepét.

Így hiába próbálta a hallgatóságot és a bírót meggyőzni arról, hogy beszámíthatatlan, amelynek kapcsán a nő korábbi férje, Juhász Norbert azt mondta: „Katalin mindig is ügyesen színészkedett, de bízom benne, hogy elítélik”. Soron kívül Rendkívüli sajtótájékoztatón tesz bejelentést Nagy Márton az üzemanyagárakról

Korábban kiderült, hogy a felek kapcsolata már a közös gyermek megszületése előtt megromlott, később pedig a magyar bíróság úgy döntött, hogy a kétéves Alex az apánál kerüljön elhelyezésre, ám az anya nem adta át a kisfiút a férfinek, inkább Olaszországba szöktette.

Ezt követően döbbenetes hírek láttak napvilágot, miszerint Katalin több késszúrással megölte, majd egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette a halott gyermekét, s többen arra gyanakodtak, hogy az édesanya előre eltervezte borzalmas tettét.

Egyes szakértők szerint az édesanya mentálisan beteg

A nőt hamar elfogták a rendőrök, majd elrendelték a letartóztatását, a börtönbe szállítása után pedig az intézmény pszichiátere kezdett foglalkozni vele, aki szerint Katalin erősen zavart állapotban volt, s attól tartottak, hogy öngyilkosságot fog elkövetni, ezért gyógyszeres kezelést is kapott.

A tragédia előtt a nő és gyermeke rövid ideig a helyi Caritasnál szállt meg, amelynek vezetője számára már a legelejétől gyanús volt az anya viselkedése, illetve sejtette, hogy azért menekülhetett el, mert gondok merültek fel a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban, ám ennek megemlítése után Katalin elhagyta az épületet.

Amikor a bíró a Bradács védője által felkért tanúkat meghallgatta, kiderült, hogy a szóban forgó szakértők szerint Bradács mentálisan beteg, s az egyikük beismerte, miszerint az anya bevallotta neki szörnyű tettét, bár a szúrások számára nem emlékezett – közölte a Bors.

„A tárgyaláson történtek is megerősítik, hogy a mentális betegség megállapítása vagy egy teljes beszámíthatatlanság diagnosztizálása egy gyilkosság esetében nagyon különböző dolog”

– mondta Massimiliano Scaringella, a gyászoló édesapa jogi képviselője. Vagyis önmagában az, hogy a nő mentálisan beteg, nem jelenti azt, hogy tette elkövetésekor ne lett volna tudatában annak, mit tesz.

Magyar Péter vezetésével ott lesz a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson

Nincs több kérdés, a Tisza Párt időben leadta 12 fős fővárosi listáját a Nemzeti Választási Irodánál, így Magyar Péter vezetésével ott lesznek a fővárosi önkormányzati választáson.