Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,14 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
454,68 Ft
Bitcoin
59,054 $

Észak-Korea tengeralattjáróról lőtt ki két stratégiai cirkálórakétát

Észak-Korea ismét hallatott magáról, ezúttal egy tengeralattjáróról lőtt ki két cirkálórakétát, közvetlen azelőtt, hogy az USA és Dél-Korea megkezdené a nagyszabású hadgyakorlatát.

Fotó: Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) által közreadott képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke és lánya, Kim Dzsu E megtekint egy tüzérségi gyakorlatozást egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2023. március 9-én. MTI/EPA/KCNA
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Észak-Korea a keleti partjainál hajtotta végre a kilövést, amiről az állami média számolt be, nyilvánvalóan tiltakozásul a következő héten kezdődő nagy hadgyakorlat ellen, ami kapcsán az északi rezsim azonnali leállásra szólította fel a két érintett felet.

A cirkálórakétákat a 8.24 Yongungról lőtték ki a Keleti-tenger Kjongpho-öblénél lévő vizeken. A KCNA beszámolója szerint a rakétákat egy víz alatti kilövési gyakorlaton indították útnak, amivel a fegyverrendszer megbízhatóságát erősítették meg, illetve megvizsgálták Észak-Korea nukleáris elrettentő erejének egy másik fő erejét, a víz alatti kilövéseket – írja a Yonhap hírügynökség.

A KCNA állítja, a rakéták pontosan csapódtak be az előre meghatározott célpontokba a Keleti-tengeren, miután 1,500 kilométert tettek meg. Korábban a dél-koreai hadsereg arról számolt be, hogy vasárnap egy tengeralattjáróról indított rakétát észleltek, azonban más részletekkel nem szolgáltak.

Észak-Korea napokkal korábban bejelentette, valódi háborús állapotra készülnek, mivel minden eddiginél jobban fenyegetve érzik magukat. Dél-Korea és az USA tagadja az esetleges invázió gyakorlatát, elmondásuk szerint ez a védelmi képességük megerősítéséről, és az elrettentésről szól Észak-Korea folyamatos provokációja miatt.

Több mint egymilliárd forintnyi kártérítést kapott egy férfi, aki 31 évet töltött a börtönben jogtalanul

Tévesen őt ítélték el egy gyilkosságért, pedig semmi köze sem volt hozzá. Most megtörtént a valódi igazságszolgáltatás.