Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,309 $

M1-es tömegszerencsétlenség: csonttörés, medencesérülés, légmell

Nagyon sokan megsérültek az M1-esen történt tömegszerencsétlenség során: sokak csonttörést szenvedtek, volt, aki légmellet kapott.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Baleset

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, március 11-én 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon öt kamion és harminchét személygépkocsi ütközött össze, melynek következtében 19 jármű kiégett.

Az MTI tudósítói megkeresték a szerencsétlenség kapcsán a kórházakat, melyek a sérülteket látták/látják el, s közlésük szerint többeket hazaengedtek ambuláns ellátásuk után az M1-es autópályán szombaton történt tömegbaleset sérültjei közül.

Rengeteg a sérült, egy ember életét vesztette

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szombaton megosztotta, a tömegbaleset helyszínéről a mentők a sérülteket győri, budapesti, tatabányai és székesfehérvári kórházakba szállították, hozzátéve, hogy a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 10 gyermek, valamint 29 felnőtt sérült meg.

Nem sokkal később a rendőrség arról jelentett, hogy az egyik kiégett autóroncs alatt egy holttestet találtak, az áldozat egy 44 éves férfi; a BRFK vasárnap délelőtti közleményéből pedig kiderült, hogy a balesetben 41 gépjármű volt érintett. Az elhunyt férfin kívül 39-en sérültek meg; a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

Gyermekek is megsérültek, mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Villányi Balázs, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója az MTI-nek vasárnap telefonon azt mondta, hogy intézményükbe kilenc sérültet szállítottak, közülük egyet mentőhelikopterrel. A kilenc sérült közül négyet vettek fel a kórházba, két felnőttet és két gyermeket. Négyük közül háromnak súlyos, de nem életveszélyes a sérülése. A további öt sérült ambuláns ellátásban részesült.

A székesfehérvári Szent György Kórházba szintén kilenc sérültet vittek a mentők. Az intézmény sajtószóvivője, Leffelholcz Marietta közlése szerint egy embert bordatörés és légmell, egy másikat végtagtörés, egy harmadikat pedig szegycsonttörés miatt láttak el a kórházban. A többi sérült kisebb zúzódásokat szenvedett.

A budapesti, Fiumei úti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ közlése szerint az intézménybe három sérültet – két nőt és egy gyermeket – szállítottak a mentők, állapotuk stabil, nem életveszélyes. Az egyik nő könnyű medencesérüléssel szorul kórházi megfigyelésre. A másik nő könnyű sérülésekkel, zúzódásokkal került be, egy kétéves gyermeket műtéti kezelést nem igénylő combcsonttöréssel és zúzódásokkal vettek fel. Előreláthatólag napokon belül mindhárman elhagyhatják az intézetet.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.