Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,40 Ft
Font
453,56 Ft
Bitcoin
61,712 $

Hamburgi vérfürdő: egy meg nem született magzat is meghalt

Időközben tovább nőtt a halálos áldozatok száma a hamburgi támadást követően, eddig legkevesebb nyolcan hunytak el.

Fotó: Rendőrök Hamburg Alsterdorf nevű városrészében, ahol lövöldözés tört ki a Jehova Tanúi vallásközösség egyik imaházában 2023. március 9-én. A lövöldözésben többen életüket vesztették és megsebesültek. A Bild német lap korábban arról adott hírt, hogy heten életüket vesztették és nyolcan megsérültek. MTI/EPA/NEWS5
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos támadás történt Hamburgban a Jehova Tanúi „Királyságtermében”, egy istentiszteletre használt épületben. A támadó gyorsan adta le a lövéseket, többek azonnal életüket veszthették.

A Bild beszámolója szerint a rendőrség péntek reggel közölte, nyolc ember halt meg a támadásban, és a jelek szerint köztük van az elkövető. Emiatt a támadót már semmilyen formában nem lehet felelősségre vonni, és egyelőre kérdéses, milyen indítékkal végzett az ártatlan emberekkel. Soron kívül Lehúzta a vécén újszülött gyermekét egy 15 éves lány, vádat emeltek ellene

A halottak között van állítólag egy meg nem született gyermek is, és legkevesebb nyolc olyan személyről tudni, akik megsérültek a lövöldözésben. Súlyos sérültekről is jelentettek, így lehetséges, hogy tovább nőhet az áldozatok száma.

Nem zárható ki az sem, hogy terrorcselekmény történt, a rendőrség folyamatosan nyomoz az ügyben, jelenleg is helyszínen tartózkodnak a nyomozók, hogy minden fontos bizonyítékot begyűjtsenek.

A támadó személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, ahogyan azt sem, hogyan vesztette életét. A neme, a kora ugyancsak ismeretlen, akárcsak az, hogy milyen nemzetiségű, bevándorló-e, legálisan tartózkodott-e az országban.