Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,754 $

Mészárlás Hamburgban: legkevesebb heten életüket vesztették

Fotó: EPA/NEWS5
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Újabb mészárlás történt Európában, legutóbb Hamburg városában egy Jehova Tanúi templomban, ahol legkevesebb hét emberrel végeztek.

Feltehetően egyedül hajtotta végre a véres akcióját a támadó, aki több emberrel végzett egy Jehova Tanúi templomban a németországi Hamburgban. A rendőrség már megerősítette a halálos áldozatokat, a támadás indítéka körül viszont még zajlik a nyomozás.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Úgy tudni, hogy a fegyveres is a halottak között van, míg a Bild szerint hét ember vesztette életét, illetve további nyolc sérültről tudni, akik a templomteremben voltak a támadás idején. Nem sokkal később rengeteg rendőri egység jelent meg a helyszínen, amit azonnal lezártak és biztosítottak.

A Reuters beszámolója szerint a szemtanúk azt mondták, lövéseket hallottak, összesen tizenkettőt, amik gyorsan követték egymást. Később pedig látták, hogy fekete zsákokban viszik el a halottakat.

Nem sokkal este 9 óra után kapta az első hívást a rendőrség a lövöldözésről, majd a helyszínre érkező egységek több súlyos sérültet és halottakat találtak. Németországot az elmúlt években számos lövöldözés rázta meg, 2020 februárjában egy feltételezett szélsőjobboldali kapcsolatokkal rendelkező fegyveres kilenc emberrel végzett, köztük Törökországból érkezett migránsokkal Hanau városában, mielőtt megölte magát és az édesanyját.

2019 októberében egy fegyveres két emberrel végzett Halle városában egy zsinagóga előtt, amikor tüzet nyitott a szent napon. Időközben Hamburg polgármestere is megszólalt a legutóbbi támadás kapcsán, aki megdöbbenését fejezte ki a csütörtök este történtek miatt.