Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Új információk a hamburgi mészárlásról

Fotó: EPA/NEWS5
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre több információ lát napvilágot a csütörtök este Hamburgban történt mészárlásról, melynek eddig legkevesebb hét áldozata van.

Mint arról korábban beszámoltunk, mészárlás történt Hamburgban egy Jehova Tanúi templomban, ahol többekkel végeztek. A nyomozók szerint több súlyos sérültje is van a kegyetlen támadásnak, így lehetséges, hogy tovább növekedhet az áldozatok száma.

A történtek miatt rendkívül veszélyre figyelmeztették a lakosságot a katasztrófavédelmi alkalmazáson keresztül. A Bild biztonsági forrásokra hivatkozta azt írja, hogy a rendőrség egyelőre emberölésnek minősíti a bűncselekményt.

A Hamburger Abendblatt szerint a Jehova Tanúi épületében este 7 órakor kezdődött az esemény, aminek ideje alatt többen összegyűltek. A véres támadás után 17 résztvevőt, akik sértetlenek maradtak, a tűzoltóság mentőautóihoz kísérték.

Nem ismert a gyilkosságok elkövetője

Körülbelül 20 másodperc és 1 perc között tartott a lövöldözés, ebben az idősávban lőhette le a támadó a valószínűleg fegyvertelen embereket. A tanácsi házban egy olyan élettelen személyre is bukkantak, akiről úgy vélik, ő követhette el a gyilkosságokat.

Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az elkövető elmenekült volna a helyszínről. Lehetséges, hogy a gyilkosságokat végrehajtó személy a támadást követően végzett magával, de erről nem érkezett bizonyíték.

A rendőrség azt mondja, a bűncselekmény indítékáról sincs megerősített információjuk. A támadás után egy tűzszerészcsapat is befutott, akik átvizsgálták az épületet, hogy nincs-e odabent robbanószer.

Nem tudni, pontosan hányan voltak az épületben a támadás idején, de tekintve a bejáratnál felakasztott kabátok számát, sokan. A rendőrség és a nyomozók jelenleg is a helyszínen vannak, később sajtótájékoztató várhat az ügyben.