Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

Érdemes frissíteni: teljesen megújul a Spotify felülete

A cég alapító-vezérigazgatója szerint a frissítéssel egy teljesen új kezdőlap érkezik, amit az alapoktól gondoltak újra, még több interaktív tartalommal.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Mashable beszámolója alapján a Spotify úgy döntött, jelentős változtatásokat eszközöl a kezdőlapját illetően, ahol a hagyományos albumborítók helyett ezentúl vizuális formában lesznek elérhetők a tartalmak, hasonlóan a TikTokhoz és az Instagramhoz.

Daniel Ek, a Spotify alapító-vezérigazgatója a CBS-nek adott interjújában kiemelte, miszerint a frissítéssel egy teljesen új kezdőlap érkezik, amit az alapoktól gondoltak újra, még több interaktív tartalommal. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Ez azt jelenti, hogy vertikális felületek lesznek, amelyek előzetest mutatnak az előadók tartalmaiból, akik az egész képernyőt kitöltő videókat is készíthetnek ezekhez, de más videós tartalmakkal is találkozhatnak a felhasználók, amelyek szintén a kedvenc előadóiktól származnak.

Nem kell sokat várni az újdonságokra

Mindemellett a svéd vállalat megerősítette, hogy már a videós podcastok irányába is nyit, vagyis új konkurenciája lehet a YouTube-nak, ami mindeddig szinte kizárólagos platformja volt az ilyen tartalmaknak – írta a hvg.hu.

Végül azt is közölték, hogy partnerségre lépnek a Patreonnal, amelynek keretein belül az alkotókat közvetlenül lehet majd támogatni, de az említett platformra feltöltött tartalmak is elérhetőek lesznek a Spotify-előfizetőknek.

Jó hír, hogy az újdonságokra nem kell sokat várni, hiszen a szerencsésebbek már most hozzáférhetnek, de a többieknek sem kell aggódniuk, mert néhány héten vagy hónapon belül náluk is elérhető lesz, így érdemes gyakran lecsekkolni, van-e már frissítés az alkalmazáshoz az App Store-ban vagy a Play Áruházban.