Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Korábban jobbikos, most független országgyűlési képviselő csatlakozik a DK-hoz

A párt kiemelte, mennyire büszkék rá, hogy újabb politikus kötelezte el magát mellettük, majd sok sikert kívántak Varga Ferenc munkájához.

Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője beszédet mond a DK országos nagyrendezvényén Pécsen, az Expo Centerben 2023. február 21-én. MTI/Ruprech Judit
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ellenzéki párt Facebook oldalán megjelent közlemény szerint Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő Dobrev Klára és az Árnyékkormány miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a Demokratikus Koalícióhoz.

A bejelentésből Varga Ferenc politikai és szakmai tapasztalatai, valamint eredményei mellett az is kiderül, hogy a jövőben az Árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni, amelyhez sok sikert kívántak. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Majd kiemelték, mennyire büszkék rá, hogy újabb politikus kötelezte el magát mellettük azért, mert úgy látja, hogy „az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjunk a megélhetési válságból és európai jólétben élhessünk”.

Az elmúlt hónapokban több ellenzéki politikus is átlépett Gyurcsány Ferenc pártjába, többek között Kocsis-Cake Olivio és Kenéz István (Párbeszéd), Juhász Béla és Buzinkay György (Momentum), illetve Molnár Gyula (MSZP).

Majd az Infostart kiemelt még néhány személyt a DK friss igazolásai közül, mint például Bodrozsán Alexandrát (Momentum), Szilágyi Szabolcsot (Jobbik), Erdősi Évát és Szücs Balázst (Párbeszéd).

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.