Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Újabb párbeszédes politikust “igazolt” a DK

TÉMÁK:
#dk #Párbeszéd
Budapest, 2022. október 29. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának vezetõje beszédet mond a párt XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Kocsis-Cake Olivio után Kenéz István is a Demokratikus Koalícióban folytatja.

Kenéz közösségi oldalán indokolta meg, hogy miért választotta a DK-t: „2016-óta foglalkozom aktívan politikával, a Párbeszéd Pest megyei szervezetének alelnöke voltam több éven keresztül, az elmúlt években pedig a párt Felügyelő Bizottságának elnöki feladatait láttam el. Az Előválasztáson képviselőjelölt voltam Pest megye 11-es választókerületében, éppen a kampány során ismerkedtem meg a DK politikusaival, helyi lelkes és jól szervezett csapatával.”

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

„Elképesztő volt látni, hogy a DK egyszerre jelent egy fegyelmezett, hatékonyan működő pártot, és egy befogadó és barátságos közösséget. Akkor értettem meg, hogy a hatalmat leváltani szándékozó választók miért a DK-t tartják a legesélyesebbnek erre a történelmi feladatra.”

„Elkötelezett demokrataként tevékenyen részt kívánok venni az Orbán-rezsim lebontásában, ennek a feltételei pedig csak a Demokratikus Koalícióban adottak. Dobrev Klára világosan megmutatta, hogy az Árnyékkormány jelenti az egyetlen kormányzóképes alternatívát az ellenzékben, ezzel pedig ők a kormányváltást akarók utolsó reménye” – tette hozzá.

Alig egy héttel ezelőtt Kocsis-Cake Olivio jelentette be, hogy ezentúl a Demokratikus Koalíciót erősíti. Indoklása szerint “a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben.”

A Párbeszéd is reagált a bejelentésre, kifejtették, hogy sajnálják Kocsis-Cake Olivio távozását, de jelentős ellenérzéssel tekintenek minden olyan folyamatra, „amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul.”