Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Újabb képviselővel bővült a DK tagsága, ezúttal a Párbeszédből “igazoltak”

Budapest, 2019. július 1. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselõje interpellál az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 1-jén. MTI/Kovács Attila
Belpolitika
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Pénteken délelőtt a Párbeszéd volt országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio bejelentette, a Demokratikus Koalícióban folytatja karrierjét. Ő már a sokadik politikus, aki a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett párthoz csatlakozik.

Előzmény:

 

Decemberben a Momentum Mozgalom több tagja is bejelentette, hogy elhagyják a NOlimpia kampány hátszelével a parlamentbe jutott pártot és helyette a Demokratikus Koalícióban folytatja, majd a Párbeszédből is többen a Gyurcsány Ferenc által vezetett pártba zarándokoltak.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

Most egy újabb tagjuk, a korábban országgyűlési képviselőként is tevékenykedő Kocsis-Cake Olivio is a váltás mellett döntött, jelentette be a Párbeszéd pártigazgatója hivatalos Facebook-oldalán, ahol fél év óta ez volt az első bejegyzése.

A politikus döntését azzal indokolta, hogy a “a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben. A jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy én is.”

A Párbeszéd is reagált a hírre, Kocsis-Cake lépését “történelmi bűnnek” titulálva: “Ebben a rendszerben a prioritás nem lehet más, mint az, hogy az ellenzéki politizálás szereplői – bármilyen formában is összefogva, de legalábbis egymást partnernek tekintve – új, érdemi ajánlatot kínáljanak a választópolgároknak az elnyomó, korrupt hatalommal szemben.”