Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,02 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
59,366 $

Újabb vonatbaleset történt Ohióban, több kocsi kisiklott

Az nem derült ki, mi okozta az incidenst, de a szakemberek már úton vannak a helyszínre, hogy megkezdjék a takarítási munkálatokat.

Fotó: 2023. február 24-i kép kiégett vasúti tartálykocsikról az Ohio amerikai állambeli East Palestine városban történt súlyos vonatbaleset helyszínén. Február 3-án műszaki hiba miatt kisiklott a 149 kocsiból álló szerelvény 51 kocsija. A kisiklott kocsik közül tíz veszélyes hulladékot szállított, ebből öt kocsi vinil-kloridot, amit később robbanásveszély miatt ellenőrzött módon elégettek. A balesetért felelősnek tartott vasúttársaság, a Norfolk Southern eddig mintegy 7 millió liter folyékony, és 4500 köbméter szilárd hulladékot termelt ki a katasztrófa helyszínén. A hulladék - több érintett tagállamban jogi vitát kiváltó - elhelyezését az amerikai szövetségi környezetvédelmi ügynökség, az EPA felügyeli. MTI/AP/Matt Freed
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Norfolk Southern Railway csaknem száz kocsiból álló szerelvénye közül tíz kisiklott és felborult, amelynek következtében tűz keletkezett, ám mondhatni ez volt a legkisebb probléma.

Ugyanis a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal arról számolt be, hogy a tehervonat húsz kocsija veszélyes anyagokat szállított, így több ezer embert kellett evakuálni, valamint egyéb részletek is kiderültek az eset kapcsán. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

Majd arról érkeztek hírek, hogy felfüggesztették a mérgező hulladék elszállítását, illetve egy kormányzati ügynökség arra utasította a vasúttársaságot, hogy szüneteltesse a takarítási műveleteket, s erre megvolt az okuk.

Áramkimaradások is voltak

Nemrégiben viszont újabb baleset történt: szintén a Norfolk Southern tehervonata siklott ki, ezúttal az ohiói Springfield közelében, ám azon nem szállítottak veszélyes anyagokat, illetve szerencsés módon senki sem sérült meg – írta a Reuters.

A vasúttársaság által kiadott közleményben az áll, hogy a 212 kocsiból álló szerelvény közül 20 kisiklott, bár azt nem osztották meg, hogy mi okozta a balesetet, a csapataik pedig már úton vannak a helyszínre, hogy megkezdjék a takarítási munkálatokat.

Mindemellett Clark megye tisztviselői elővigyázatosságból arra kérték a környéken élő lakosokat, hogy további utasításig ne hagyják el az otthonaikat, illetve az is kiderült, hogy az incidens következtében több villanyvezeték leszakadt, így áramkimaradások is voltak a térségben.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.