Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Újabb részletek derültek ki az Ohio államban kisiklott vonatról

Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kiderült, hogy mi okozta a balesetet, melyben egy ohiói vonat kisiklott.

A Newsweek jelentése szerint az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) csütörtökön arról számolt be, hogy egy meghibásodott kerékcsapágy miatt siklott ki a Norfolk Southern egyik szerelvénye az Ohio állambeli East Palestine-ban.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Az Ohio állambeli East Palestine lakói a február 3-i incidens óta várják a választ arra, hogy a 149 kocsiból miért siklott ki 38, köztük olyan vasúti kocsik, melyek mérgező vegyi anyagokat szállítottak. A baleset következtében hatalmas lángok csaptak fel, ami 12 másik kocsiban is jelentős károkat okozott.

Miután elkezdett emelkedni a nyomás a vasúti kocsikban, a tisztviselők ellenőrzött égetést hajtottak végre, melynek lényege az volt, hogy a vegyi anyagokat inkább a környezetbe juttassák, minthogy felrobbanjanak a kocsik. Az incidens óta azonban a helyiek a patakmedrekből felszálló vegyszerekről, elpusztult állatokról és aggasztó fizikai mellékhatásokról számoltak be.

Nem sok derült ki a körülményekről

Az NTBS legutóbbi jelentését csütörtökön tette közzé, több mint egy héttel az előző jelentés után, melyben állították, hogy a vonat kezelői megpróbálták megállítani a vonatot, amikor egy út menti hibaérzékelő kritikus riasztást adott ki, mely arra figyelmeztette a személyzetet, hogy felforrósodott a kerékcsapágy.

A vonat pedig állítólag azután siklott ki, hogy a személyzet megkísérelte megállítani azt, hogy megvizsgálja a hibás kerékcsapágyat. A hivatalos közlés szerint:

“Egy lakóházból készült videófelvételen látszott, hogy a kerékcsapágy a túlmelegedés végső stádiumában volt, pillanatokkal a kisiklás előtt.”

Közlésük szerint jelenleg is vizsgálják a meghibásodott alkatrészt, továbbá folyamatban van a tartálykocsi kialakításának vizsgálata, illetve a keletkezett károk megállapítása. Remélhetőleg nem kampányfogás, de Donald Trump volt amerikai elnök személyesen látogatott el a helyszínre, ahol támogatását fejezte ki, és “Trump-vizet” osztogatott a helyieknek.