Clouds
21 Budapest
Dollár
368,41 Ft
Euró
394,89 Ft
Font
452,17 Ft
Bitcoin
27,810 $

Veszélyes anyagok szabadultak ki egy lángba borult tehervonatból Ohióban (videó)

TÉMÁK:
#Baleset #USA #Vonat
Fotó: illusztráció | unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Továbbra is érvényben van a hatóságok evakuálási parancsa Youngstown közelében.

Hatalmas tűzgömb jelent meg az égen a településtől néhány kilométerre, miután a Norfolk Southern Railway csaknem száz kocsiból álló szerelvénye közül tíz kisiklott és felborult – számolt be róla a CNN.

Soron kívül Tavaszi nap-éj egyenlőség: hétfőn késő este megkezdődik a csillagászati tavasz

A balesetet követően a tűz volt a legkisebb probléma, mint a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal beszámolójából kiderült, a szerelvény húsz kocsija veszélyes vegyi anyagokat szállított.

A kisiklás oka a hatóságok szerint egyelőre nem ismert, mint ahogy a tüzet sem sikerült még maradéktalanul eloltani. Mindeközben a hatvanezres Youngstown városában egyre rosszabb a levegő minősége.

Graham szerint az egyik kocsiból egy megrongálódott biztonsági szelepen keresztül vinil-klorid szabadult ki, káros szintről ugyanakkor nem számoltak be. A vegyület erősen mérgező, rákkeltő hatású, így folyamatosan figyelik a levegőminőséget és a vegyület koncentrátumát.

A tűzoltásból származó víz komoly környezetszennyezést okozhat, így a hatóságoknak erre is megoldást kell találniuk, mielőtt az a talajvízbe szivárogna. A tűz eloltását követően a szennyezés mértékének vizsgálata, majd a mentesítést következik. Youngstownban továbbra is evakuálási parancs van érvényben, 5000 férőhelyes óvóhelyet alakítottak ki szükség esetére.