Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Bekeményít a TikTok, a 18 év alattiak csak egy órán át görgethetnek

Bár ezt az új alapértelmezett beállítást ki lehet kapcsolni, de a használata kifejezetten hasznos lehet a fiatalabb felhasználók mentális egészségét illetően.

Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő

A TikTok szerdán közölte, hogy minden 18 év alatti felhasználó fiókja egyórás képernyőidő-korlátozást kap, ami az egyik legszigorúbb lépés a cég részéről a tizenévesek nonstop görgetése ellen, arra ösztönözve őket és a szülőket, hogy szabjanak korlátokat.

Bár ezt az új alapértelmezett beállítást ki lehet kapcsolni, de a használata kifejezetten hasznos lehet a fiatalabb felhasználók mentális egészségét illetően, s a célja az, hogy ha elérik a 60 perces limitet, egy jelszót kell megadni a folytatáshoz. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Tehát a felhasználóknak döntést kell hozniuk arról, mi legyen a következő lépés: tovább görgetnek, vagy inkább kilépnek, mert az időkorlátnak köszönhetően rádöbbentek, hogy már egy órája a TikTokot böngészik – számolt be a CNN.

Más hasznos funkció is frissült

Cormac Keenan, a TikTok bizalomért és biztonságért felelős vezetője elmondta, hogy a vállalat konzultált a bostoni gyermekkórház Digital Wellness Lab kutatóival és szakértőivel, amikor döntést hozott a tizenéves felhasználóknak szánt időkorlátokról.

„Bár nincs közösen elfogadott álláspont arra vonatkozóan, hogy mennyi képernyőidő számít túl soknak, de elismerjük, hogy a fiatalabb korosztálynak általában extra támogatásra van szüksége, amikor elkezdi önállóan felfedezni az online világot”

– írta egy blogbejegyzésben.

Majd hozzátette, ha egy tinédzser úgy dönt, hogy kikapcsolja az alapméretezett egyórás időkorlátot, és naponta több mint 100 percen keresztül használja a TikTokot, akkor felkérést kap, hogy állítson be magának egy tetszőleges napi korlátozást.

Illetve az app Family Pairing funkcióját is frissítették, amely lehetővé teszi, hogy a szülők összekapcsolják TikTok fiókjukat a gyermekükével, és ellenőrizni tudják a megtekintett tartalmakat, némíthatják az értesítéseket, saját szűrőket és egyéni képernyőidő-korlátot is beállíthatnak.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.