Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,935 $

Az al-Shabaab hét harcosa halt meg egy amerikai csapásban Szomáliában

Az Egyesült Államok Afrikai Parancsnoksága (AFRICOM) közlése szerint egy amerikai csapásban az al-Shabaab hét harcosa vesztette életét Szomáliában.

Fotó: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame A kép illusztráció.
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint az AFRICOM arról számolt be, hogy egy amerikai csapás nyomán az al-Shabaab hét harcosa vesztette életét, hozzátéve, hogy a „kollektív önvédelmi csapást” a szomáliai kormány kérésére hajtották végre. Megosztották továbbá, hogy a csapást Mogadishutól mintegy 515 kilométerre északkeletre hajtották végre.

Az AFRICOM közleményében arra is kitért, hogy tekintettel a művelet távoli helyszínére, a parancsnokság értékelése szerint civilek egyáltalán nem voltak érintettek a csapásban. Soron kívül Látványos meteort fotóztak a salgói vár felett (fotók)

A szervezet emlékeztetett, február elején az Egyesült Államok két másik csapást is intézett az al-Shabaab fegyveresei ellen Szomáliában, melyek során összesen 17 fegyveres harcos vesztette életét.

A mostani, keddi csapás már a hatodik alkalom, hogy az amerikai erők a szomáliai kormánnyal együttműködve, összehangolt csapásokat hajtottak végre az al-Shabaab ellen.

A közelmúltbeli csapások számát egyértelműen fokozták a fegyveres csoport elleni minél hatékonyabb fellépés érdekében, melyet az AFRICOM a világ legnagyobb és egyben legkegyetlenebb al-Kaida-hálózataként tart számon. Ezzel együtt pedig az is látszik, hogy az Egyesült Államok és Szomália kormánya fokozza az együttműködést az egyre növekvő regionális fenyegetés nyomán.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.