Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Azóta sem került börtönbe az újbudai rendőrgyilkos

A férfit feltehetőleg továbbra sem engedik ki az elmegyógyítóból, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta letartóztatásának meghosszabbítását.

...svg content...Fotó: Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az újbudai rendőri intézkedés parancsnoki kivizsgálásának eredményéről tart sajtótájékoztatót Budapesten, az ORFK Rendőrségi Igazgatási Központban 2023. január 17-én. Szakszerű, jogszerű volt a lőfegyverhasználat és az egyéb kényszerítő intézkedések alkalmazása a rendőrök részéről a január 12-i újbudai rendőrgyilkosság helyszínén, és azok megfeleltek az arányosság követelményeinek is, közölte Gál Kristóf. MTI/Máthé Zoltán
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy hónappal ezelőtt történt az az incidens, amelynek során egy késes támadó megszúrt három rendőrt Újbudán, sajnos azonban egyikük, Baumann Péter a helyszínen életét vesztette, akit néhány hete helyeztek örök nyugalomra.

A gyilkosság elkövetésével gyanúsított Sz. Szilárd az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került, ahol a szakértők jelenleg is vizsgálják az elmeállapotát, mert állítólag korábban mentális problémákkal küzdött. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A Tények információi szerint a januárban letartóztatás alá helyezett férfit feltehetőleg továbbra sem engedik ki az intézményből, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta letartóztatásának meghosszabbítását, s erről a napokban döntenek majd.

A főügyészség szóvivője, Kovács Katalin elmondta, hogy Sz. Szilárd elmeállapotát folyamatosan vizsgálják, bár eddig csak annyit állapítottak meg, hogy a gyanúsított kábítószer, valamilyen biofűhöz hasonló anyag hatása alatt lehetett a támadás idején.

A szakértők most arra keresik a választ, hogy a férfi drog vagy a korábbi mentális betegsége miatt kezdett-e ámokfutásba, ami sajnálatos módon Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy halálához vezetett, aki nemrég töltötte volna be a 30. életévét.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.