Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,451 $

Azt sem zárják ki, hogy talán „idegenek” lehettek a kilőtt azonosítatlan objektumok

Az észak-amerikai légteret felügyelő amerikai légierő tábornoka a legutóbbi azonosítatlan objektum kilövése kapcsán azt mondta, egyelőre nem zárja ki, hogy idegenekről van szó.

Fotó: Amerikai katonák az amerikai légierő egyik F-22 típusú vadászbombázója előtt a szöuli nemzetközi légvédelmi kiállításon (ADEX) a szongnami katonai repülőtéren 2017. október 16-án, a sajtónapon. A dél-koreai légi szalont idén október 17. és 22. között rendezik. (MTI/EPA/Yonhap/Dzson Hon Kjun)
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Több mint egy héttel ezelőtt az USA kilőtt egy ballont a légterében, ami Kínához tartozott. Napokon keresztül lebegett az elem az Egyesült Államok fölött, melyről a kínai kormány azt állította, csak az időjárást vizsgálta.

A Pentagon meggyőződéssel közölte, kémballont lőttek ki, mellyel csak tovább romlott a két ország közötti viszony. Kína nem nézte jó szemmel, amit az USA tett Joe Biden amerikai elnök parancsára. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Azóta még további három objektumot szedtek le a levegőből, de itt sokkal több a kérdőjel. Röviddel azután, hogy Kanadában is kilőttek egy elemet, jött a következő riasztás, majd a légierő megkapta a zöld jelzést a tüzelésre.

Nem zárják ki az idegeneket

Vasárnap az észak-amerikai légteret felügyelő amerikai légierő tábornoka az azonosítatlan objektumok kilövése után azt mondta, egyelőre nem zárja ki az idegeneket vagy bármilyen más magyarázatot az USA hírszerzésének szakértőinek hivatkozva – írja a Reuters.

A földönkívüli eredetet firtató kérdésre Glen VanHerck tábornok azt felelte, hagyja, hogy a hírszerzők és a kémelhárítók dűlőre jussanak ebben. „Nem zártam ki semmit.” Vasárnap egy F-16-os vadászgép lőtt ki egy nyolcszög alakú objektumot a Huron-tó felett az amerikai-kanadai határon, mely ugyancsak felvet pár kérdést.

Egy névtelenségét kérő amerikai védelmi tisztviselő elárulta, az USA hadserege nem látott bizonyítékot arra, hogy a kérdéses objektumok közül bármelyik földönkívüli eredetű lenne. VanHerck, az Egyesült Államok Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokságának és Északi Parancsnokságának vezetője elmondta, a hadsereg egyelőre nem tudta meghatározni, hogy a három azonosítatlan kilőtt objektum honnan érkeztett, illetve azok milyen célt szolgáltak.

Ennek kapcsán azt is mondta, okkal nevezik azokat objektumoknak, nem pedig léggömböknek. Egy olyan időszakban történt mindez, amikor a Pentagon a háttérben hivatalosan is vizsgálja a korábban rögzített azonosítatlan légi jelenségeket, de eddig egy olyan alkalom sem volt, amikor bejelentették volna, léteznek idegenek.

Rengeteg dokumentumot tartanak nyilván az azonosítatlan objektumokról és jelenségekről, de a Pentagon azt állítja, eddig nem találtak olyan bizonyítékokat, amik intelligens idegen élet földi látogatására utalnának. Ugyanakkor tucatnyi esetben nem tudtak magyarázatot adni a kivizsgált jelenségekre, függetlenül attól, hogy a szakértők nem találtak idegen lényekre utaló jeleket. A védelmi minisztérium hírszerzéséért és biztonságáért felelős államtitkár decemberben azt mondta az újságíróknak, nem látott az aktákban semmi olyat, ami intelligens idegen életre utalna.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.