Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,69 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
62,694 $

Közel 220 milliárd forintos szponzori üzlet készül a Premier League és az EA között

Az Electronic Arts beleegyezett, hogy 488 millió fontot, azaz kb. 217,5 milliárd forintot fizet azért, hogy továbbra is ők lehessenek a Premier League főszponzorai, valamint videojátékos licenceikért.

...svg content...London, 2022. augusztus 27. Bukayo Saka, az Arsenal (j) és Antonee Robinson, a Fulham játékosa az angol labdarúgó-bajnokság 2022. augusztus 27-i mérkõzésén Londonban. MTI/EPA/Andy Rain
Sport
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Premier League és az EA Sports egy új, 488 millió fontot (217,5 milliárd forintot) érő szponzori megállapodás utolsó simításait végzik, írja a Sky Sports. Az észak-amerikai fejlesztőcég ezzel jelenleg is élő főszponzori és videojátékos partneri szerződését újítaná meg.

A lap szerint a Premier League számára ezzel több mint kétszer annyit szolgáltat a kiadó, mint amennyit jelenleg fizetnek. A jelenleg a ligában szereplő húsz csapat képviselőit a megállapodásról már a héten tájékoztatták. Soron kívül Késelés történt egy miskolci szórakozóhely előtt, egy 16 éves fiú életét vesztette

Az új szerződéssel a Premier League le szeretné szögezni, pénzügyi szempontból náluk a legérdemesebb a kluboknak futballozni, miután ismét felerősödtek a hangok egy esetleges Európai Szuperliga létrehozásáról.

A megállapodás révén az EA Sports logója ott lesz minden Premier League-grafikán és felszerelésen, cserébe használhatják a hivatalos stadionokat és minden elsőosztálybeli csapatot a korábban FIFA néven futó sorozatban.

A következő szezontól a sorozat tagjai „EA Sports Football Club” néven fognak megjelenni, miután a kiadó és a szövetség közötti együttműködés harminc év után megszakadt.