Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,06 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
63,071 $

Mégsem jött el az apokalipszis az üzemanyagárstop kivezetésével

Bár a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi forgalma is csökkent 2022 decemberében, zuhanásról mégsem beszélhetünk ebben a tekintetben.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kormány tavaly decemberben törölte el az üzemanyagárstopot (amellyel 480 forintos hatósági áron lehetett tankolni, ha magánszemély nevén volt az autó), s emiatt eleinte kígyózó sorok álltak a benzinkutakon, később azonban arról érkeztek hírek, hogy normalizálódni kezdett a helyzet.

Nem volt egyszerű megemészteni, hogy az intézkedés következtében a benzin 181, a gázolaj 243 forinttal drágult, a kutakra nézve viszont nagy megkönnyebbülést jelentett, hogy így már lesz elég üzemanyag, és nem kell tovább óriási veszteséggel üzemelniük. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A NAV friss adatai pedig arra világítanak rá, hogy december több mint 80%-ában már mindenki piaci áron tankolt, s a sokkoló árnövekedés ellenére a benzinfogyasztás 2,7, a gázolajfogyasztás pedig 4,6%-kal csökkent – írta a Portfolio.

A decemberi értékek arra utalnak, hogy 2019 hasonló időszakával összevetve a benzin esetében közel 3%-os volt a csökkenés, a gázolajnál pedig 4,6 %-os a növekedés, emellett az is kiderült, hogy tavaly összesen 1,987 milliárd liter benzin és 4,51 milliárd liter dízel fogyott a töltőállomásokon.

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) pedig arról számolt be, hogy a márkás kutak eközben 1,73 milliárd liter benzint és 2,95 milliárd liter gázolajat adtak el, vagyis a teljes piac 72 és 65%-át viszik, a többi a független szereplőké.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.