Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,682 $

16 ezer fölé nőtt a halálos földrengés áldozatainak száma Törökországban és Szíriában

Nincs olyan nap, amikor ne emelkedne drasztikusan az elhunytak száma Törökországban és Szíriában, ahol nagyon sokan vesztették életüket.

...svg content...Fotó: EPA/ABIR SULTAN
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A földrengés gyakorlatilag a lehető legrosszabb időpontban, hétfő hajnalban csapott le Törökországra és Szíriára, amikor az emberek többsége még otthon volt. Sokakat álmukban érhette a halál, esélyük sem lehetett a menekülésre.

Sorra dőltek össze a házak, és azonnal tudni lehetett, hogy valószínűleg ezrek vesztették életüket. Az UNICEF szerint félő, hogy gyerekek ezrei hunytak el a természeti katasztrófában, ami után legkevesebb 125 utórengést mértek. Soron kívül Karácsony Gergely Karsai Dániel haláláról: „Köszönöm, amit értünk tettél”

Szívbemarkoló videók látnak napvilágot a helyszínekről, ahol magyar csapatok is dolgoznak, és már többek életét megmentették. Mexikó híres mentőkutyái szintén útnak indultak Törökországba, hogy segítsék a mentést, míg az USA tisztázta, az Aszad-kormányt leszámítva továbbra is támogatást nyújtanak Szíriának.

A CNN beszámolója szerint időközben 16 035-re nőtt a halálos áldozatok száma. A Fehér Sisakosok polgári védelmi csoport azt mondja, az áldozatok száma legkevesebb 3 162, ebből a lázadók által ellenőrzött északnyugati területen 1900-an hunytak el Szíriában.

Törökországban is tovább nőtt az áldozatok száma, már 12 873 embert regisztráltak, akiken nem lehetett segíteni. Több tízezer sérültről tudni, és sokan vannak még a romok alatt, akik hétfő hajnal óta várnak a kimenekítésükre.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.

A Tisza Párt egyik képviselője közös fotót posztolt Marco Rossival, nagy port kavart az ügy

A fotó alapján ugyanis az feltételezhető, hogy Rossi is támogatja a Tisza Pártot, csakhogy mint kiderült, nem tudott róla, hogy ily módon használják majd fel a fotót.

Gyurcsány Ferenc Karsai Dániel haláláról: „Elment egy kitűnő ember”

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hosszabban reagált Karsai Dániel halálhírére, ami időközben bejárta a sajtót.