Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Joe Biden kijelentette, kezelni fogják a feltételezett kínai kémballon helyzetét

Egyre többen fejezik ki aggodalmukat az USA felett mozgó feltételezett kínai kémballon miatt, és válaszokat várnak Joe Biden amerikai elnöktől.

Fotó: Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden az Emmanuel Macron francia elnök tiszteletére adott állami díszvacsorára érkezik a washingtoni Fehér Házban 2022. december 1-jén. Emmanuel Macron államfőként másodszor tesz hivatalos látogatást az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Shawn Thew
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kína határozottan tagadta, hogy kémkedési célokkal küldték volna a ballonjukat az USA fölé. Szerintük erről szó sincs, és a ballon véletlenül került az amerikai légtérbe, aminek sorsáról továbbra sem döntött a kormány.

A Pentagon nehezen hiszi el, hogy egy civil ballonról van szó, miközben egy újabb bukkant fel, ezúttal Latin-Amerikában. A ballonok jelenleg is mozgásban vannak, egyiket sem lőtték ki, de az USA semmilyen opciót nem vetett el. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Joe Biden először szólalt meg nyilvánosan az esetről, amiről a CNN is beszámolt. Az elnök röviden azt mondta, gondoskodni fognak a ballonról, de hogy ez pontosan mit jelent, pillanatnyilag nem tudni.

Biden a katonai vezetőkkel közösen vitatja meg a lehetőségeket, és már az sem titok, hogy először kedden tájékoztatták a helyzetről. A tanácsadói óva intették attól, hogy a szárazföld felett lőjék ki a ballont, mert a törmelékek veszélyesek lehetnek a földön lévőkre.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.