Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Újabb agresszió a rendőrökkel szemben: 16 éves fiú szúrt lábon egy rendőrt

A hír aznap érkezett, amikor az újbudai rendőrgyilkosság hősi halottá nyilvánított áldozatát, Baumann Pétert örök nyugalomra helyezték.

Fotó: Unsplash/Igor bispo A kép illusztráció.
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása nyomán számolt be arról, hogy szerda este egy 16 éves fiú lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy Fejér vármegyei településen.

A Főügyészség tájékoztatása szerint a rendőr azt követően ment ki a társasházhoz, hogy egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért. Az apuka bejelentése szerint ugyanis a lány már hétfő óta nem volt otthon és éppen megjelent a barátjánál.

A bejelentésre a járőr kivonult a társasházhoz, ahol összefutott a lánnyal és annak szintén 16 éves barátjával: épp el akarták hagyni az épületet. A járőr még a lépcsőházban megkísérelte igazoltatni a fiatalokat, ám a fiú a járőr felszólítása ellenére futásnak eredt.

A rendőr azonban testi kényszert alkalmazva megállította a fiút, aki még a földön fekve is ellenállást tanúsított, s folyamatosan megpróbálta lerúgni magáról az intézkedő rendőrt, de több alkalommal ököllel is megpróbálta ütlegelni az egyenruhást.

Amikor a járőr megkezdte a fiú megbilincselését, a fiatal hirtelen előkapott egy 9 centiméter pengehosszúságú kést, majd azzal megszúrta az intézkedő egyenruhás lábszárát. Szerencsére a lépcsőházban lakó, épp szolgálaton kívüli rendőr a közelben volt, s csak az ő segítségével sikerült végrehajtani az intézkedést.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a fiút pedig őrizetbe vették, ellene hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.