Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

A rendőrgyilkosság óta nem érzik magukat biztonságban a budapestiek

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint a budapesti lakosok nem érzik magukat biztonságban az újbudai rendőrgyilkosság óta, s többen is arról számoltak be, hogy a közparkokban gyakorta látni bódult állapotban lévő kábítószer-használókat.

A Magyar Nemzet jelentése szerint egyre több fővárosi lakos számol be arról, hogy nem érzik magukat biztonságban az újbudai rendőrgyilkosság óta, a lap értesülései szerint pedig a közparkokban, a társasházakban és a nyilvános vécékben is egyre több a szerhasználó.
Egy Baross utcai lakos a lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott:

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

“A panelházas tömbünk melletti parkba telepített a józsefvárosi önkormányzat egy nyilvános mobilvécét, amit hajléktalanok és kábítószeresek birtokolnak. A lakók, ha tehetik, elkerülik a parkot.”

Egy másik lakó pedig egy videót is eljuttatott részükre, mely a bejárati ajtó kukucskálóján keresztül készült, s melyen látszik, ahogy a folyosón tartózkodó szerhasználók épp intravénásan készülnek beadni maguknak a kábítószert. A felvételt megosztó nő elmondása szerint a Muzsikus cigányok parkjára néz több lakó ablaka is, így napi szinten látják a köztereken a szerhasználókat.

Azt mondta, hogy a helyi lakosok nem érzik magukat biztonságban, s már többször is riasztották a rendőrséget, hiszen szemtanúi voltak a parkban folyó drogkereskedelemnek, melynek következménye, hogy a szerhasználók a közeli nyilvános vécéket és lépcsőházakat használják kábítószer-fogyasztásra.

Weisz Gábor Miklós, a Baross utcai lakásszövetkezet elnöke aggodalmát fejezte ki a kialakult helyzet miatt, különösen az újbudai rendőrgyilkosság után:

“A rendőrgyilkosság óta még erősebb lett a félelem. Van olyan mértékben fertőzött épület is, ahol le kellett állíttatnunk a liftet, és és kulccsal nyitható rácsokat kellett felszereltetnünk minden folyosóra. Lassan egy-egy épületnek döntenie kell arról, hogy együtt akar-e élni kábítószerfüggőkkel vagy hatalmas költségen börtönné alakítja saját otthonát, hogy biztonságban érezze magát.”