Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Így teljesített a mesterséges intelligencia egy középiskolai felvételin

Meglepő, de a chatbot ezúttal nem brillírozott, mivel magyarból 20 pontot szerzett a lehetséges 50-ből, matematikából pedig 12-őt, szintén 50-ből.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szombaton tartották az idei középiskolás felvételiket, ahol a diákok matematikából és magyarból írtak tesztet, s ennek alkalmából a Qubit próbát tett, vajon az OpenAI chatbotja, a ChatGPT is képes lenne-e bejutni egy magyar középiskolába.

A mesterséges intelligencia a 2022-es 8. osztályosoknak szóló középiskolai felvételi feladatsorait kapta meg, természetesen magyar nyelven, ám ezúttal nem brillírozott, mivel magyarból 20 pontot szerzett a lehetséges 50-ből, matematikából pedig 12-őt, szintén 50-ből. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ez az eredmény elegendő lehet ahhoz, hogy a ChatGPT bekerüljön néhány magyar iskolába, viszont a tavaly felvételizők átlagpontszámát nem sikerült elérnie, ami a magyar feladatsor esetében 30,01 pont volt, matematikából pedig 22,66 pont.

A chatbot elsősorban azoknál a feladatoknál akadt el, ahol képeket, táblázatokat vagy grafikonokat kellett volna értelmeznie, vagy sorrendeket, elrendezéseket megállapítania, a többinél viszont meglepően ügyes volt, holott eredetileg nem magyar nyelven tanították be.

Ezt támasztja alá, hogy az amerikai orvosi szakvizsgán rendkívüli módon szerepelt, ugyanis külön felkészítés nélkül, percek alatt teljesítette a feladatot, s mindhárom teszt során 50-60%-os eredményt ért el.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.