Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,17 Ft
Font
452,51 Ft
Bitcoin
63,581 $

India beruházásokkal élénkítené Srí Lanka gazdaságát

Srí Lanka történetének legsúlyosabb gazdasági válságával küzd, mely komoly devizahiánnyal, elszabadult inflációval és komoly recesszióval sújtja a lakosságot.

Fotó: MTI/EPA/Chamila Karunarathne
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint India közölte, hogy elkötelezett eladósodott szomszédjának megsegítése mellett, és beruházásokkal kívánja fellendíteni a gazdaságot, hogy kilábaljanak a példátlanul súlyos gazdasági válságból.

Subrahmanyam Jaishankar indiai külügyminiszter pénteken Colombóban újságíróknak nyilatkozva kijelentette: Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

„India ösztönözni fogja a Srí Lanka-i gazdaságba történő nagyobb befektetéseket, különösen az olyan alapvető területeken, mint az energia, a turizmus és az infrastruktúra. Számítunk a Srí Lanka-i kormányra, hogy az erőteljes húzóerő megteremtése érdekében a vállalkozások számára barátibb környezetet biztosítson.”

A 22 milliós lakosságú szigetország tavaly az 1948-as függetlenedése óta nem látott gazdasági válságba csúszott, melynek eredményeképpen elszabadult az infláció, és masszívan zsugorodott a gazdaság.

Noha Srí Lanka jelenleg is küzd a Nemzetközi Valutaalap 2,9 milliárd dolláros mentőcsomagjáért, ehhez India és Kína támogatására van szükség, ugyanis csak közbenjárásukkal juthatnak végleges megállapodásra.

Letartóztattak egy amerikai katonát Oroszországban, lopással vádolják

Múlt csütörtökön, Vlagyivosztokban vették őrizetbe a 34 éves férfit.