Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,50 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,740 $

Most épp olcsó kávéfőzőkkel verik át a magyarokat

Adathalászok állnak a háttérben, nem szabad bedőlni nekik!

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Ami néhány hónappal ezelőtt roller volt, az most kávégép. A recept ugyanaz, mint ahogyan az átverés célja is, mégis rengetegen beveszik, a legnagyobb közösségi oldal pedig továbbra is engedi ezeket a hirdetéseket.

A bejegyzés alatt több ezer kedvelés látható, valamint kommentek százai, melyeknél már eleve gyanús, hogy nincsenek közöttük gyanakvó hangvételű hozzászólások, csak és kizárólag dicsérő jellegűek. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

A posztban egy fotó látható egy drága, százezrekbe kerülő kávégépről, amire nagyon gyatra megoldással van ráphotoshoppolva egy annál jóval olcsóbb ár – az igazi gazemberség azonban nem itt kezdődik.

A hozzászólások között ugyanis a kétkedő hangokra magyar álprofilokból válaszolnak, bátorítva a valódi felhasználókat, hogy az olcsó kávégépért cserébe adják meg az adataikat a posztból átvezető linken található űrlapon.

Ezek a profilok azonban mind-mind hamisak, általában magyar emberek képeit és neveit engedély nélkül felhasználva. Mint ahogy természetesen az sem igaz, hogy fillérekért ajándékozgatnak méregdrága kávéfőzőket. Kérdés, hogy a legnagyobb közösségi oldal és a magyar hatóságok miért nem lépnek az ügyben, hiszen ez már önmagában súlyos visszaélésnek tűnik.

Korlátozott lehetőségei persze a felhasználóknak is vannak, érdemes minden ilyen átverős posztot jelenteni, még akkor is, ha jön helyettük száz másik. A témáról egyébként itt írtunk korábban bővebben, sajnos sok változás azóta sincs, hiszen még mindig nagyon népszerűek a hasonló, adathalász posztok.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Váratlan eredmény született a Chelsea-Tottenham rangadón

A Chelsea továbbra is nagyon hektikus formában játszik, addig a Tottenham szép lassan lemondhat a Bajnokok Ligája indulásról.

Így lehet megállapítani, mely árus kínál valóban magyar epret

Több dolog is van, ami arra utal, hogy a „mézédes magyar epret” kínáló árusok között egyesek ellenőrizetlen forrásból származó, jellemzően spanyol vagy görög szamócát próbálnak rásózni az emberre.