Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,53 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,80 Ft
Bitcoin
57,368 $

Meglepő, de az Xbox Series X-et csak a felhasználók fele használja fő konzolként

Egy friss felmérésből derült ki, hogy az Xbox Series X tulajainak csupán 48 százaléka használja fő konzolként a gépet, szemben a PS-tulajdonosok 71 százalékával.

Fotó: Unsplash/Billy Freeman
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Metro szemlézte azt a friss kutatást, melyből kiderült, hogy míg a PS5-tulajdonosok 71 százaléka tartja fő konzoljának gépét, addig az Xbox Series X tulajdonosoknak mindössze 48 százaléka vélekedik így. Ha a hardveres különbségeket vesszük, úgy nem is olyan meglepő ez az arány, ám a tulajdonosok hozzáállása kifejezetten meglepő.

Az Xboxon például sokkal népszerűbbek a digitális letöltések, mint a PS konzolokon, ami arra utal, hogy a Sony konzoljai továbbra is az alkalmi játékosok kedvenc választása, ám ezen felül egy másik érdekességre is fény derült. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Nevezetesen, hogy az Xbox Series X-et tulajdonló felhasználók mindössze 48 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ez az elsődleges konzolja, ami elmarad még a Nintendo Switch 49 százalékos arányától, s össze sem hasonlítható a PlayStation 5 lemezes változatának 71 százalékával.

Az Xbox Series S esetében ez az arány még ennél is alacsonyabb, 35 százalék, ami egyértelmű jele annak, hogy sokan használják a Game Passhoz való hozzáférés olcsóbb megoldásaként, és nem is tekintik elsődleges konzolnak.

Az Ampere Analysis által végzett felmérésben a 13 és 64 év közötti brit vásárlókat kérdezték véleményükről, s az is kiderült, hogy a PlayStation 5 digitális verziója jóval kevésbé népszerű lemezes társánál: a tulajdonosok mindössze 43 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elsődleges konzolként használja azt.

Szentkirályi Alexandra: „Egy újabb be nem tartott ígéret Karácsonytól”

A Fidesz főpolgármesteri jelöltje nagyon aktív a kampányában, melynek ideje alatt Karácsony Gergely hiányosságaira hívja fel a figyelmet.

Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Időközben a rendőrség elfogta azt a 16 éves fiút is, aki kétmilliós kárt okozott A Határ úti metróállomásnál lévő liftben.