Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

A hazai gyógyfürdők korlátozásokkal igyekeznek elkerülni a bezárást

Minden hazai gyógyfürdő érdeke, hogy 2023-ban is folyamatosan nyitva legyen, ám a kedvezőtlen gazdasági környezet drasztikus lépésre kényszeríti őket: annak érdekében, hogy ne kelljen bezárniuk, korlátozásokat eszközölnek.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Napi.hu jelentése szerint az idei év jól indult a gyógyfürdők számára, hiszen az igazgatási szünet és a meghosszabbított téli szünet nyomán jelentősen többen látogattak el a hazai gyógyfürdőkbe. A Kossuth Rádió reggeli műsorában Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára ennek kapcsán megosztotta, az év első hetében olyan komoly forgalmat bonyolítottak a gyógyfürdők, mint a korábbi években egy hónap alatt.

A főtitkár rámutatott, már tavaly ősszel is egyértelmű volt számukra, hogy nem a bezárás lesz a megoldás, hiszen a legtöbb gyógyfürdő működése az adott település, vagy turisztikai térség gazdaságára is jelentős hatással van. Megosztotta, nem terveznek bezárásokat a hazai fürdők, ám ahhoz, hogy működhessenek, korlátozásokat kell eszközölniük. Soron kívül Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Ezen korlátozások kimerülhetnek a karbantartási szünetekben, a szolgáltatások számának korlátozásában, illetve a téli holtszezonban a fürdők nyitva tartásának megváltoztatásában. A főtitkár arra is rámutatott, hogy a költségcsökkentés jegyében minden hazai gyógyfürdő megemelte árait.

Noha vidéken ez egy jellemzően több lépcsőben megvalósított emelés, a budapesti fürdőkben nagyon komoly mértékben drágultak a belépők:

„A jegyárak még így is kedvező pozícióban vannak, az úgynevezett ár-érték arány összehasonlításban a nyugati és a közép-európai versenytársakkal is felveszik a versenyt. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy ez a szektor az elmúlt években jelentős nagyságrendű fejlesztést valósított meg, így kiváló minőségű szolgáltatásokkal tudja vezető pozícióját őrizni.”

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.