Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

Búcsút inthet praxisának egy hazai orvos, aki pénzért írt fel gyógyszereket

Vesztegetés elfogadásának gyanújával vették őrizetbe azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei háziorvost, aki hamis papírokkal igazolta betege keresőképtelenségét, valamint mindenféle vizsgálatok nélkül vényköteles készítményeket írt fel.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Vesztegetés elfogadásának gyanújával vették őrizetbe azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei háziorvost, aki hamis papírokkal igazolta betege keresőképtelenségét, valamint mindenféle vizsgálatok nélkül vényköteles készítményeket írt fel.

A vádirat szerint az egyik Nyíregyházához közeli település lakosa arra kérte meg kezelőorvosát, hogy két hétre visszamenőleg igazolja le keresőképtelenségét, aki ezt meg is tette 13 ezer forint ellenében. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

A férfi mindezek után arra is megkérte a szakembert, hogy gyermekei számára írjon fel gyógyszereket, a vádlott ezt szintén teljesítette – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményében.

A tettes természetesen bűncselekményt követett el azzal, hogy belement az üzletbe, hiszen bárminemű vizsgálat nélkül egészséges ember részére szigorúan tilos orvosságokat felírni.

A férfi hozzátette, kizárólag lebuktatás céljából kérte az igazolást, semmilyen táppénzt nem igényelt, valamint a recepteket sem váltotta ki. A rendőrség meg is szüntette ellene az eljárást, mivel kiderült, elsődleges szándéka csupán az volt, hogy felfedje a korrupt orvos praktikáit.

Az ügyészség a beismerő vallomást tett háziorvost önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja, amely bűncselekményért a törvény szerint 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki – számolt be róla az Infostart.hu portál.

Ha a vádlott beismerő vallomást tesz, akkor 1-5 évig tartó börtönbüntetésre ítélhető, továbbá közügyektől való eltiltásra, és orvosi foglalkozásának örökös beszüntetésére számíthat.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/merkely-hamarosan-elkezdodhet-magyarorszagon-a-koronavirus-jarvany-masodik-hullama/

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.