Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,25 Ft
Euró
391,84 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
61,993 $

Moszkva szerint Oroszország győzelme Ukrajna felett elkerülhetetlen

A Kreml minisztere szerint elkerülhetetlen, hogy Oroszország győzelmet arasson Ukrajna felett, nem látnak más forgatókönyvet.

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium által közreadott képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (k) és Vlagyimir Lepin, a Kalasnyikov Konszern vezérigazgatója (j) a Kalasnyikov izsevszki fegyvergyárában 2022. december 23-án. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Ukrajna továbbra is azt állítja, hogy addig nem engednek, míg Oroszország ki nem vonul a területükről. A harcok lassan egy éve zajlanak, és egy olyan nap sem volt, amikor tűzszünetet tartottak volna.

Hosszú hónapok óta pedig még csak tárgyalások sem voltak a felek között, ami ugyancsak aggasztó. Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly év végén jelezte, kész tárgyalni Ukrajnáról, ugyanakkor azt mondják, az ukránoknak még csak béketervük sincs. Soron kívül Bőnyi iskolai késelés: a megkéselt lány túl van az életveszélyen

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az újévi üzenetében úgy fogalmazott, Oroszország győzelme elkerülhetetlen Ukrajna felett. A miniszter, akit sok bírálat ért a hadjárat során elkövetett kudarcok miatt, azt mondta, továbbra is nehéz a helyzet a frontvonalakon – írja a Sky News.

Ezzel együtt Ukrajnát és a Nyugatot bírálta, mert szerinte megpróbálják megfékezni Oroszországot. Azt mondja, vannak, akik megpróbálják eltörölni a dicsőséges történelmüket és a nagyszerű eredményeiket.

Sojgu hozzátette, úgy látja, hogy piedesztálra emelik a háborús bűnösöket, miközben eltörlik és meggyaláznak mindent, ami orosz. „A győzelem, akárcsak az új év, elkerülhetetlen.” – hangsúlyozta a védelmi miniszter.