Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,51 Ft
Euró
388,16 Ft
Font
452,68 Ft
Bitcoin
63,751 $

Zelenszkij: minden baljós forgatókönyv ellenére, Ukrajna továbbra is él és virul

Állítása szerint a konfliktus megmutatja, hogy a demokrácia világszerte próbára van téve, a végkimenetel pedig generációkon át fogja alakítani a világot.

Fotó: Joe Biden amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2022. december 21-én. Az Ukrajna ellen Oroszország által februárban indított háború kezdete óta ez Zelenszkij első külföldi utazása. MTI/AP/Patrick Semansky
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Volodimir Zelenszkijt hatalmas ovációval fogadták az Egyesült Államok Kongresszusában, három képviselő pedig egy ukrán zászlót tartott a magasba, ezzel is kifejezve tiszteletüket Ukrajna elnöke előtt, aki szerdán utazott Washingtonba.

Majd a beszéde során elmondta, nagy megtiszteltetés a számára, hogy ott lehet közöttük, s néhány szót szólhat az amerikaiakhoz, miközben kijelentette, hogy „minden baljós forgatókönyv ellenére Ukrajna nem bukott el, hanem továbbra is él és virul”. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Hangsúlyozta, hogy az amerikai támogatás nem adomány, hanem „befektetés a globális biztonságba”, illetve ígéretet tett arra, hogy nem lesz kompromisszum a háború befejezésére irányuló erőfeszítések során, Ukrajna pedig sosem adja meg magát.

Zelenszkij szerint a konfliktus megmutatja, hogy a demokrácia világszerte próbára van téve, a végkimenetel pedig generációkon át fogja alakítani a világot, épp ezért a legkevésbé sem szabad kockáztatunk – számolt be a Sky News.

„A világ annyira összekapcsolt és kölcsönösen függő, amely által senki sem érzi magát eléggé biztonságban ahhoz, hogy egyszerűen félrevonuljon, amikor egy ilyen háború dúl”

– emelte ki.

Bemutatták a magyar olimpiai és paralimpiai csapat öltözékét

Hétfő este a Várkert Bazárban hullt le a lepel a magyar olimpiai és paralimpiai csapat párizsi öltözékéről.

Több mint ezer ismeretlen objektumot azonosítottak a Naprendszerben

A Hubble űrteleszkóp régi felvételeinek feldolgozása során több mint ezer, eddig ismeretlen objektumot fedeztek fel a Naprendszerben.