Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
452,57 Ft
Bitcoin
63,196 $

Miután Musk elbukta, belengette, ezentúl fizetős lesz a szavazás a Twitteren

Elon Musk hétfőn kiírt egy szavazást a Twitteren, arról, hogy le kellene-e mondania a vezérigazgatói posztról: elbukta, most pedig belengette, ezentúl csak a fizetős felhasználók szavazhatnak.

Fotó: MTI/AP/Jeff Chiu
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Elon Musk kiírt egy szavazást a Twitteren arról, hogy le kellene-e mondania vezérigazgatói posztjáról, ám arra valószínűleg nem számított, hogy a felhasználók 57,5 százaléka arra szavazott, bizony le kellene mondania.

Noha ígéretet tett arra, hogy a szavazás eredményéhez fogja tartani magát, az Independent jelentése szerint Musk egy nappal az eredmény után bejelentette, ezentúl kizárólag a fizetős felhasználók, vagyis a Twitter Blue tagok szavazhatnak a platform működésére vonatkozó kérdésekben. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Bizonyára senki sem fog meglepni, de az ötlet egy felhasználótól jött, ami megtetszett Musknak: magyarul ezentúl csak a fizetős felhasználók szavazhatnak az általa kiírt kérdésekről. Fontos megjegyezni, hogy korábbi kijelentése ellenére Musk még mindig nem kommentálta nyilvánosan a szavazás eredményét.

A legutóbbi fejlemények csak tovább erősítik azt, hogy Musk nagy eséllyel nem gondolta komolyan a szólásszabadságot a platformon, hiszen a voksolás korlátozása nem éppen a szabadság jellemzője.

A Twitteren elterjedt a gyűlöletbeszéd, a felhasználók pedig sorra hagyják el a platformot, egy friss jelentés szerint pedig a felhasználótábor két éven belül drasztikusan csökkenni fog.