Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,014 $

Meglepő adatok: egy felmérés szerint a magyarok többsége nem érzi, hogy nő a rezsije

A válaszadók 31 százaléka már szembesült a megugró rezsivel, 7 százaléknak pedig a kétszeresére nőtt a gázszámlája egy év alatt, 56 százalék viszont nem ezt tapasztalta.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Publicus december 5-8. között végzett kutatása alapján meglepő eredmény született, ugyanis a megkérdezettek 56 százaléka vallotta, hogy sem az áramért, sem a gázért nem fizetett többet, mint korábban.

Emellett kiderült, hogy a válaszadók 31 százaléka már szembesült a megugró rezsivel, 11 százalék pedig még nem nézett utána, hogy milyen változások történtek a számláit illetően – derül ki a Népszava beszámolójából.

Továbbá 7 százalékra tehető azok száma, akiknek több mint kétszeresére nőtt a gázszámlája egy év alatt, miközben 74 százalék állította, hogy a tavalyi évhez képest sokkal jobban takarékoskodik a gázzal és az árammal.

Ehhez képest 59 százalék nem tekerte lejjebb a fűtést a lakásban, s akik mégis megtették, 41 százalékban körülbelül 2 Celsius-fokkal csökkentették otthonuk hőmérsékletét, míg negyedük 3 fokkal, 11 százalék pedig 1 fokkal vette lejjebb.

Mindemellett az is érdekes adat, hogy az ellenzékiek 41 százaléka fájlalja a rezsiemelést, viszont a fideszesek közül csak 13 százalék érzi ugyanezt, s míg a Fidesz-szavazók 30 százaléka nem sérelmezi, hogy többet kell fizetnie, addig az ellenzékieknél csak 18 százalék ez az arány.

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.