Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

A jövőben a mesterséges intelligenciák vívhatják a vadászrepülőgépek csatájának egy részét

A technika fejlődésével a jövőben nagyon átalakulhatnak a légi harcok, és azok komoly előnybe kerülhetnek, akik rendelkeznek a szükséges technológiával.

Tudomány

A T-800-as

Szerkesztő
TÉMÁK

A technika fejlődésével a jövőben nagyon átalakulhatnak a légi harcok, és azok komoly előnybe kerülhetnek, akik rendelkeznek a szükséges technológiával.

A mesterséges intelligencia már régóta jelen van a Földünkön, és ez már nem pusztán csak fikció, mint a Terminator című filmben. Nem is gondolnánk, hogy az életünkben mekkora szerepet játszanak ezek a különböző rendszerek. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

A számítógépes technológia napról napra egyre magasabb szintre kerül, és ezt természetesen a harcászatban is felhasználják. Azok az országok, akik nagy figyelmet fordítanak erre, és rendelkeznek a szükséges erőforrásokkal és szakemberekkel, nagy előnybe kerülhetnek.

Az amerikai Védelmi Minisztérium egy különleges programot indított el, mely az AlphaDogfight Trials nevet kapta. A fő cél, hogy segítsék a mesterséges intelligencia fejlődését, amit egyre inkább beépíthetnek a légiharcokba. A hírről az Engadget is beszámolt.

Az Air Combat Evolution (ACE) célja a levegő-levegő elleni harc automatizálása, és az emberi pilóták bizalmának fejlesztése, felépítése a mesterséges intelligencia köré épülő rendszerek területén, hogy a jövőben egymás mellett harcolhassanak.

Ezen rendszerek segítségével a pilóták egy olyan fegyvert kaphatnak a kezükbe, mely soha nem látott pontossággal bír. Azt erős túlzással sem lehet mondani, hogy közel állnánk az éles bevetésekhez, de azt sem, hogy mindez még gyerekcipőben járna.

A program keretén belül különböző versenyeket rendeznek, és pontozzák a mesterséges intelligenciák elért eredményeket. Az a csapat, mely utolsóként talpon marad, lehetőséget kap arra, hogy a légierő egyik vadászpilótája ellen repülhessen, egyelőre virtuális körülmények között.

Független attól, hogy az ember vagy a gép nyeri-e meg a harcot a virtuális térben, az AlphaDogfight Trials célja az, hogy fokozzák az emberek mesterséges intelligenciájába vetett bizalmát. Ha a mesterséges intelligencia nyer, azzal elnyeri az F-16-os pilóta tiszteletét, és egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy az igazi légi harcokban is kialakítsák ezt a kapcsolatot.

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.