Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Itt a globális felmelegedés újabb mérföldköve: számok, melyek több mint beszédesek

Évről évre egyre több lehet az arra utaló jel, mely szerint a Földünk hőmérséklete nem a legjobb irányba halad, amiért elsősorban az emberiség tehető felelőssé.

Greenbox

A T-800-as

Szerkesztő
TÉMÁK

Évről évre egyre több lehet az arra utaló jel, mely szerint a Földünk hőmérséklete nem a legjobb irányba halad, amiért elsősorban az emberiség tehető felelőssé.

A nagy kérdés, hogy mikor jöhet el az a pont, amikor drasztikus reakciókat láthatunk. Még nagyobb kérdés, hogy ha ez be is következik, nem lesz-e már túl késő. Mint arról a The Straits Times és a Reuters hírügynökség is beszámolt, az idei júliusi hónap különösen forró volt. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Ha megnézzük a statisztikákat, akkor ennél csak két melegebb júliust regisztráltak, ráadásul 2019-ben és 2016-ban, tehát nem olyan régen. Ez pedig a globális felmelegedés újabb mérföldköve. Az elmúlt 5 évben volt a három legforróbb júliusi hónap.

A globális felmelegedés egyre inkább érinti a Földünket, és a sarkvidéki jég olvadása lassan olyan méreteket ölt, amiről nem lehet nem tudomást venni. Ez most a legalacsonyabb szintet jelenti, és a helyzet csak rosszabbá válhat.

Folyamatosak a hőhullámok, és az olyan országokban is, ahol ez ebben az időszakban sem túl gyakori. Minden hónap egyre melegebbé válhat, ami globális szinten értendő. Az elmúlt hónapban például az államokbeli Új-Mexikó és a texasi államok értek el hasonló rekordokat.

A Közel-Keleten szintén rekordhőség volt. Bahreinben 1902 óta nem mértek ilyen magas hőmérsékleteket júliusban, mint idén. A sarkvidéken pedig egyre rosszabb a helyzet, és a jég terjedelme 1979 óta nem volt ilyen alacsony.

Nagyon értelműen lehet látni ezt a csökkenő tendenciát az elmúlt 40 évben, és maga a folyamat egyre gyorsul. Szibériában például csak jégtörőkkel lehetett közlekedni, de most más a helyzet. A helyi tüzek is rátettek erre egy lapáttal, amik miatt körülbelül 200 millió tonna széndioxid került a levegőbe, több mint az előző 17 évben.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-borzalmas-bejruti-robbanasrol-azt-hittem-izrael-lecsapott-rank-es-eljott-a-haboru/