Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Újabb figyelmeztetést adott ki az OMSZ, ám ezúttal a tartós kánikula miatt

Érdemes felkészülni rá, hogy a következő napokban 30 Celsius-fok fölötti hőmérsékletekkel találkozhatunk.

Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Érdemes felkészülni rá, hogy a következő napokban 30 Celsius-fok fölötti hőmérsékletekkel találkozhatunk.

Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Azt írták: stabil anticiklon épül ki a kontinens nagyobb részén, ami klasszikus nyári időt, Európa egyes részein hőhullámot is okoz.

Az anticiklonok az óramutató járásával megegyező irányban örvénylenek, aminek jelentős következményei vannak: a magasnyomás nyugati oldalán dél felől nagyon meleg levegő áramlik Spanyolország, Franciaország térségébe. Azokon a tájakon jelenleg is több helyen 35-40 Celsius-fokos csúcsokat mérnek, és mérséklődés nem is várható egy ideig.

Magyarország az anticiklon déli peremén helyezkedik el, így ide egyelőre nem közvetlenül a szubtrópusi térségből érkezik a levegő. Emiatt a hőmérsékleti értékek nem „szállnak el”, de stabilan 30 fok felett alakulnak majd a csúcsok – tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az ország jelentős részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben hőség miatt.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-klimavaltozas-tobb-embert-olhet-meg-mint-az-osszes-jarvany-egyuttveve/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.