Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,79 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
458,24 Ft
Bitcoin
63,023 $

Ronaldo történelmet írt Katarban, Portugália legyőzte Ghánát

Cristiano Ronaldo lett a futballtörténelem első olyan futballistája, aki öt világbajnokságon is gólt szerzett, legutóbb Katarban.

Fotó: EPA/Rolex dela Pena
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A szokásosnál is többen várhatták Portugália mérkőzését Ghána ellen, ami a papírforma alapján akár gála is lehetett volna. Klasszisokkal jobb csapatnak számítanak a portugálok, és nemcsak Ronaldo személye miatt.

Ugyanakkor ezen a világbajnokságon már többször tapasztalhattuk, hogy bármi megtörténhet. Argentína eddig a legjobb példa erre, és Portugália is tudta, hogy nemcsak a pontok miatt, hanem a mentálisan is nagyon fontos az első mérkőzés megnyerése. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A vártnak megfelelően az európai alakulat messze többet birtokolta a labdát, Ronaldo több helyzetet is kialakított, ám nem volt szerencséje, legalábbis a 65. percig, amikor teljesen feleslegesen buktatták, nem messze a kaputól.

Teljesen jogos és egyértelmű volt a büntető, hiába mondták a ghánaiak, hogy a VAR majd megmutatja az igazságot. Ez egy több mint fontos tizenegyes volt az aranylabdás legenda számára, mivel rendkívül furcsa körülmények között távozott a Manchester Unitedtől, illetve egy újabb rekord előtt állt.

Miután értékesítette a csapata számára megítélt büntetőt, ő lett az első olyan futballista a történelemben, aki öt világbajnokságon is gólt szerzett. Ez volt az a pont, amikor az afrikai csapat feljebb kapcsolt, már képesek voltak a labdát birtokolni, és a 72. percben megszületett az első kaput eltaláló lövésük. Sőt, egy perccel később a ghánai legenda, Ayew gyakorlatilag a semmiből köszönt be egy szerencsés bepasszt követően, és ezzel ismét döntetlen volt az állás.

A portugál válasz hamar megérkezett, Felix kihasználta a védelem megingását, amivel ismét náluk volt az előny. Sőt, két perccel később a csereként beállt Leo is megtette ugyanezt, amivel úgy tűnt, eldőlt a H csoport második találkozója. A 89.percben Bukari izgalmassá tette az utolsó perceket a góljával, ezúttal a portugál védelem hagyott ki, amit kegyetlenül kihasznált az ellenfél.

Végül 3-2-re nyert Portugália egy közel sem sima mérkőzésen, ráadásul úgy, hogy a portugál kapus kapitális hibát követett el a lefújás előtti másodpercekben, amiből kisebb csoda, hogy nem lett gól.