Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,53 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,80 Ft
Bitcoin
57,368 $

A német kormány „totális zagyvaságnak” nevezte Boris Johnson vádjait

A volt brit miniszterelnök azt állította, a németek „egy sor gazdasági okból” annak örültek volna, ha az orosz-ukrán háború gyorsan lezárul. Most megérkezett a válasz.

Fotó: A brit kormányfői tisztségből és a kormányzó Konzervatív Párt vezetői posztjáról távozó Boris Johnson a feleségével, Carrie Johnsonnal a londoni kormányfői rezidenciánál, ahol búcsúbeszédet tartott 2022. szeptember 6-án. A kormánypárt az előző napon Liz Truss külügyminisztert választotta meg a megüresedő pártvezéri és kormányfői posztra. Johnson július 7-én jelentette be távozását, belpolitikai botrányok következtében. MTI/EPA/Tolga Akmen
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A CNN portugál nyelvű adásának adott interjúja nyomán a Sky számolt be arról, hogy Boris Johnson arról beszélt, az orosz-ukrán háború előtt „egy ponton a német vélemény az volt, hogy ha kirobbanna, ami katasztrófa lenne, a jobb kimenetel az lenne, ha gyorsan vége lenne és Ukrajna bedobná a törülközőt.”

A hírcsatorna szerint Johnson azt is állította, hogy a német kormánynak „mindenféle, amúgy logikus gazdasági oka” volt arra, hogy így vélekedjen. A német kormány ma Steffen Hebestreit szóvivő révén reagált. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Hebestreit újságírói kérdésre úgy fogalmazott, „kedve lenne angol nyelvre váltani, hogy amit Boris Johnson mondott, azt »utter nonsense-nek« nevezhesse”, magyarán, totális zagyvaságnak tartja a felvetést.

„Tudjuk, hogy a roppant bohókás volt miniszterelnöknek mindig is sajátos kapcsolata volt a valósággal” – tette hozzá Hebestreit, felidézve Olaf Scholz kancellár február 27-i – három nappal a háború kezdete utáni – parlamenti beszédét, ahol Ukrajna védelmére szólított fel. A szóvivő szerint „ez alapján a tények szembemennek az interjúban hallott felvetésekkel.”

Szentkirályi Alexandra: „Egy újabb be nem tartott ígéret Karácsonytól”

A Fidesz főpolgármesteri jelöltje nagyon aktív a kampányában, melynek ideje alatt Karácsony Gergely hiányosságaira hívja fel a figyelmet.

Közel 20 kiló marihuánát küldtek Madridból Budapestre, lebukott egy 26 éves férfi

Illegális küldemény érkezett Madridból Budapestre, amit a rendőrség sikeresen lefülelt, ennek a drogszállítmánynak már biztosan annyi.