Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,40 Ft
Font
453,70 Ft
Bitcoin
64,043 $

A svéd ügyészség megerősítette, hogy az Északi Áramlat-incidens szabotázs volt

Ám az „összetett és átfogó” munka még nem ért véget, mivel további elemzésre van szükség ahhoz, hogy szilárdabb következtetéseket tudjanak levonni.

Fotó: A svéd parti őrség felvételén földgáz bugyog fel az Északi Áramlat 2 csővezetékből a Balti-tengeren, svéd felségvizeken 2022. szeptember 28-án. Négy nap alatt ez a negyedik hely, ahol megsérült az orosz gázt szállító Északi Áramlat 1 és 2 gázvezeték. A négy lyukból kettő Svédország, kettő pedig Dánia kizárólagos gazdasági övezetében van. Svéd szeizmológusok 26-án két robbanást észleltek a vezetékpár nyomvonalán. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Svéd parti õrség
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mats Ljungqvist svéd ügyész, aki az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezeték megrongálódásának ügyében folytatott nyomozáson dolgozik, nemrégiben megerősítette, hogy az incidens szabotázs volt, s erre bizonyítékaik is vannak.

Az általa közölt nyilatkozatban kifejtette, hogy a Balti-tengeren végzett helyszíni vizsgálatok során mindent gondosan dokumentáltak, s az ott talált idegen tárgyakon robbanóanyag maradványokat fedeztek fel – írta a The Guardian. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Kiemelte, hogy az „összetett és átfogó” munka még nem ért véget, mivel további elemzésre van szükség ahhoz, hogy az incidenssel kapcsolatban szilárdabb következtetéseket tudjanak levonni, s egyelőre gyanúsítottakat sem neveznek meg.

A közlemény azzal zárul, hogy Ljungqvist az ügyön dolgozó svédországi hatóságok munkáját és más országokkal való együttműködését dicséri, hozzátéve, hogy jelenleg nem tud további információkkal szolgálni, illetve a médiának sem ad bővebb tájékoztatást.

A vezetékek szivárgását szeptember 26-án észlelték, később pedig kizárhatóvá vált, hogy balesetről van szó, hanem sokkal inkább egy szabotázs akció következményéről, az orosz védelmi minisztérium pedig szándékos robbantás elkövetésével vádolta a brit haditengerészetet, ám ezt London tagadta.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Robogósnak csapódott egy autós Pannonhalmán

Újabb és újabb balesetek történnek, most épp Pannonhalmán történt egy robogós incidens, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.

Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Egy jólléti ellenőrzésre érkeztek a helyszínre a rendőrök, a házban azonban már csak a nő holttestét találták meg.