Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,205 $

BBC: valószínűtlen, hogy Oroszország szándékosan támadott volna lengyel területet

Teljesen valószínűtlennek tartja a szakértő, hogy az oroszok szándékos támadást hajtottak volna végre Lengyelország ellen.

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök (b2), Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b) és Anatolij Koncevoj, a légideszant csapatok parancsnok-helyettese (j2) látogatást tesz az újonnan hadkötelezettség alá vont férfiak kiképzőközpontjában, a Rjazanyi területen 2022. október 20-án. Putyin az ukrajnai háború miatt szeptember 21-én Oroszországban részleges mozgósítást rendelt el, amely a védelmi tárca szerint mintegy 300 ezer embert érint. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A BBC diplomáciai szakkommentátora szerint teljesen valószínűtlen, hogy Oroszország szándékos támadást intézett volna Lengyelország területe ellen.

Paul Adams azokra a megerősítetlen értesülésekre reagált, amelyek szerint a lengyel-ukrán határ közelében kedden orosz rakéták csapódtak be egy lengyel mezőgazdasági létesítmény gabonatárolójába, és két ember életét vesztette. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

A brit közszolgálati médiatársaság vezető szakértője kifejtette: Oroszországnak nem áll érdekében lengyel farmok megtámadása, így valószínű, hogy legfeljebb műszaki meghibásodás történhetett.

Adams rendkívül valószínűtlennek nevezte, hogy Oroszország szándékos támadást intézett volna vagy intézne a jövőben Lengyelország vagy bármely más NATO-tagállam ellen.

A BBC megszólaltatta Kurt Volkert, az Egyesült Államok volt NATO-nagykövetét, aki szerint fontos, hogy Oroszország lehetőséget kapjon arra, hogy magyarázatot adjon a történtekre. Volker is azt valószínűsítette, hogy baleset történhetett, de úgy fogalmazott, hogy „ezt Oroszországtól is hallanunk kell”.

(MTI)

Törökország leállítja a kereskedelmet Izraellel a gázai konfliktus miatt

Az összes import- és exportügyletet leállították Izraellel.